Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
A sve zbog...

Barca ga ne želi natrag: Je li ovo uvod u Neymarov transfer u Real?

Po tko zna koji put pojavile su se glasine da Neymar želi otići iz PSG-a.

Neymar i Josep Maria Bartomeu (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U senzacionalnom transferu u ljeto 2017. Neymar je iz Barcelone prešao za PSG za odštetu od 222 milijuna eura, što je najveći transfer u povijesti nogometa.

Brazilac je od predsjednika Nassera Al-Khelaifija dobio sve što je poželio, astronomsku plaću i uvjete kakve nema nijedan nogometaš. U svojoj prvoj sezoni u dresu PSG-a čak je i preskakao neke utakmice, birajući gdje ne želi igrati pa tako nije nastupio na nekim prvenstvenim i kup gostovanjima Parižana.

I prije njegova dolaska u Pariz bilo je glasina kako je to samo izlazna strategija iz Barcelone i zaobilazni put za Real Madrid, te glasine su se pojačale nekoliko mjeseci poslije Neymarova transfera, a sada još i više.

Mbappe glavna zvijezda

Razlog nije Neymarovo nezadovoljstvo statusom ni činjenicom da mu promijenio status kod klupskih glavešina, već to što nije glavna zvijezda.

To je u međuvremenu postao, pogotovo nakon francuskog osvajanja Svjetskog prvenstva u Rusiji, Kylian Mbappe.

Mladi francuski as zabio je 11 golova u svim natjecanjima ove sezone, jednako koliko i Neymar, ali je Mbappe to ostvario u osam susreta, naspram Brazilčevih 11.

Mbappea javnost i navijači obožavaju, između ostalog i zato što je Francuz, i viđe ga kao neprijepornog vođu PSG-a i reprezentacije Francuske u idućih desetak godina.

Činjenica da nije više apsolutni superstar u klubu, što je bio slučaj kad je tek stigao, Neymaru se ne sviđa i tako se pokrenula priča da bi otišao iz PSG-a.

Bartomeu otklonio mogućnost povratka

Gdje? Ovaj put katalonski mediji u prvi su plan gurnuli Barcelonu, u kojoj je proveo tri sjajne godine.

Ta je mogućnost otklonjena. Predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu bio je prilično jasan:

"Neymar je otišao od nas i ne očekuje se da bi se mogao vratiti. U Barci ne postoje planovi da ga vratimo."

Perezova opsesija

Iduća možebitna postaja – Madrid. Neymar je velika opsesija predsjednika Reala Florentina Pereza, koji ne može prežaliti što je prije pet godina propustio dovesti ga u Kraljevski klub iz Santosa. Tada je pobjedu odnijela Barca, s kojom je Neymar dominirao nad Realom, a sad se otvara šansa da bude obrnuto.

Iz Reala se zasad ne oglašavaju, ni službeno ni neslužbeno preko svojih medija Marce i AS-a.

U nekim anketama otprije nekoliko mjeseci većina navijača Reala u tim se medijima izjasnila protiv njegova dolaska u klub, ali s obzirom na aktualni trenutak u kojem se nalazi Kraljevski klub, nekako nam se čini da ih je dobar dio promijenio mišljenje.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider