Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
"brozović veliki hendikep"

Dalić za Novu TV otkrio koje će pozicije osvježiti za ogled protiv Walesa: "Ne smije nam se ponoviti pogreška"

Zlatko Dalić razgovarao je s novinarom Dnevnika Nove TV Stipom Antonijevićem uoči posljednjeg treninga Vatrenih u Walesu.

Zlatko Dalić (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Specijalna emisija Nove TV počinje već od 20:15. Voditelj u studiju bit će Milan Stjelja, a uz stalnog stručnog komentatora Mate Bilića gost je i Jerko Leko

Uoči konferencije za novinare izbornik Hrvatske Zlatko Dalić razgovarao je s novinarom Nove TV Stipom Antonijevićem. Izbornik Dalić i reprezentativci su jako optimistični utakmice utakmice Walesa i Hrvatske, ali i svjesni da se odlazak na Euro može izboriti i "popravnim ispitom" protiv Slovačke na Rujevici.

Kečkeš i dr. Ivo Zicer Što odigrati na Vatrene u Walesu? Naš stručnjak nam prvi put preporučuje – remi divider

"Svjesni smo da s dobrim rezultatom idemo na Euro. Svjesni smo i da Walesu igra samo pobjeda. Vjerujem da ćemo se do sutra odmoriti, a večeras ćemo još analizirati suparnika. Znamo sve o njima. Neće biti lako jer ni u Osijeku nije bilo. Suvišno je govoriti o njihovoj kvaliteti kada znamo da u njihovoj momčadi igra Gareth Bale. Da bi osvojili jedan bod moramo ići na pobjedu. Nećemo igrati na neriješeno"

* S obzirom na kartone Brozovića hoćemo li vidjeti Rakitića i Modrića u povučenijim pozicijama, a Vlašića kao startera?

"Moramo tu naći riješenje. Nedostatak Brozovića je veliki hendikep i teško ćemo nadoknaditi njegovu agresivnost i trku. Ali imamo još drugih riješenja. Vidjet ćemo još tijekom dana koja će varijanta biti. Tko god će igrati treba mu vjerovati. Osježit ćemo ekipu u odnosu na Mađarsku."

Nikola Vlašić (Foto: GOL.hr) Vlašić o mogućem ulasku u prvih 11; detektirao prednost Hrvatske protiv Walesa: "Kvalitetniji smo" divider

* Rebić je odigrao dobro na Poljudu?

"Sjajno je odigrao. Kao i cijela ekipa. Rekao sam već da dolazi nova utakmica, mi smo se potrošili i moramo voditi brigu o tome da budmo maksimalni."

Ovo je treća situacija u ovim kvalifikacijama da nam nakon svega tri dana dolazi nova utakmica. U obje se mogao vidjeti energetski pad. Kako osigurati da se to ne dogodi?

gol expired Dalić otkrio što će mijenjati protiv Walesa, Perišić objasnio zašto treba rotirati: "Idemo po pobjedu" divider

"Moramo pokušati to izbjeći. Sve je to u tri dana, nemamo vremena za trening i neku veliku analizu. No to je tkao i moramo napraviti sve da izbjegnemo zamke i greške iz prve dvije utakmice. Znam da se neće biti lako spremiti, ali smo svjesni koliko će nam značiti dobar rezultat sutra i pokušat ćemo ga napraviti."

Hrvatska od 20:45 gostuje u Walesu, a izravan prijenos iz Cardiffa uživo možete pratiti na Novoj TV i GOL.hr-u uz komentar Željka Vele i Saše Lugonjića.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider