Zlatko Dalić najavio je uoči aktualne reprezentativne akcije da bi moglo biti promjena u sastavu za drugu utakmicu. Jak kandidat za ulazak u prvih 11 u utakmici Wales - Hrvatska zasigurno je Nikola Vlašić.

"Dobro se osjećam, strašna je atmosfera u ekipi nakon one utakmice u Splitu. Sad imamo Wales, znamo kako smo zadnje okupljanje odigrali odlično prvu utakmicu, pa zeznuli drugu. Nadamo se da ćemo ovdje dovršiti posao i plasirati se na Europsko prvenstvo", rekao je Vlašić.

"Očekujem tvrdu utakmicu"

Kakvu utakmicu očekuje Vlašić?

"Očekujem tvrdu utakmicu, utakmica u Osijeku je bila teška i u teškim uvjetima, sada igraju doma pred svojim navijačima. Bit će jako teško, ali mislim da smo ipak kvalitetniji."

Vlašić je izgledan kandidat za prvu postavu nakon što je zbog kartona otpao Brozović.

"Ne zna se to još, imamo dan do utakmice, danas je trening pa ćemo vidjeti. Ja sam spreman, poštovat ću bilo kakvu izbornikovu odluku."

"Još su jaku dojmovi iz Splita, ali glavama smo u Walesu"

Par riječi o Walesu; Bale, James, Ramsey ako bude spreman...

"Oni će ići na pobjedu, svi žele pobjedu i od nas, ali nemamo imperativ kao oni. Mislim da je tu naša prednost, oni će trebati malo srljati i ići naprijed, tu se otvaraju naše šanse za pobjedu. Što se tiče njihovih igrača, imena i klubovi u kojima igraju sve govore, ali ipak mislim da smo mi kvalitetniji."

Jesu li dojmovi još jaki nakon što ste prespavali Split?

"Jesu, ali ipak jedan dan nakon je najviše dojmova, nakon toga se sve slegne, glavama smo već u Walesu."

Vlašić je u odličnoj formi i drugi je strijelac ruskog prvenstva.

"Osjećam se odlično, igram svaku utakmicu 90 minuta, igram u dobroj formi. Ja sam tu da čekam šansu, kada me izbornik treba, ja sam tu."

"Everton? Mislim da im ne znači puno što su me prodali"

Mnogi su podigli obrve kada je Vlašić otišao u Rusiju, pokazalo se to pravim potezom.

"Mislim da su ljudi možda imali krivu percepciju. Otišao sam u klub koji je u tri najbolja u Rusiji, igrao je Ligu prvaka prošle sezone i igra lijep nogomet."

Vlašić je u CSKA otišao iz Evertona. Smatra li da Englezi žale što su ga prodali?

"Pa ne vjerujem, oni imaju odličnih igrača, mislim da to njima ne znači puno."