Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Debi za pamćenje

Prije šest godina bio je spasilac na bazenu, a sada je otkriće koje prijeti Vatrenima

Napadač Walesa Kieffer Moore među najzaslužnijima je što se njegova reprezentacija vratila iz Slovačke neporažena.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U svom drugom nastupu za reprezentaciju Kieffer Moore postigao je pogodak koji je Wales ostavio u igri za Europsko prvenstvo 2020. Iako je vratar Wayne Hennessey bio junak utakmice sa Slovačkom, Moore je priča dana.

Snažni napadač debitirao je za Wales prije mjesec dana u prijateljskoj utakmici s Bjelorusijom, a zadnji put je zatresao mrežu u dresu Barnsleyja prije pet mjeseci protiv Bristol Roversa u Trećoj engleskoj ligi.

gol expired Giggs odbacio strahove i razveselio Velšane uoči Hrvatske: ''Malo me zabrinuo'' divider

Međutim, Moore ima zanimljivu povijest. Prije šest godina radio je kao spasilac na bazenu i nije ni sanjao da će jednog dana biti prvi napadač reprezentacije.

''Nisam spasio ni jedan život u vrijeme dok sam bio spasilac. Uglavnom sam sjedio na stolici i promatrao ljude kako plivaju'', rekao je 27-godišnjak o svojoj prošlosti.

''Ali imao sam neobično putovanje da stignem do ove točke. Jako sam zahvalan na tom putu i vjerujem da mi je pomogao da dođem tu gdje jesam'', dodao je 193 centimetara visoki Velšanin.

Gareth Bale (Foto: AFP) Bale nakon dobrog rezultata u Slovačkoj odlučan: "Hrvatska u nedjelju mora pasti" divider

Mooreovo putovanje nižim ligama prekinulo je jednosezonsko zaustavljanje u norveškom klubu Viking u sezoni 2015./2016. Dosad je u karijeri promijenio deset klubova, a za sebe kaže da ima jednu prednost u reprezentativnom nogometu.

''Mislim da sam vrlo neobičan igrač za međunarodni nogomet i to je ogroman plus. Menadžer mi je rekao da budem 'smetnja', da pokušam zadržati loptu i namučim obranu. Vjerujem da sam to učinio i da je postizanje gola u debiju za reprezentaciju nevjerojatan osjećaj'', zaključio je velški napadač koji će prijetiti i Hrvatskoj.



 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider