U svom drugom nastupu za reprezentaciju Kieffer Moore postigao je pogodak koji je Wales ostavio u igri za Europsko prvenstvo 2020. Iako je vratar Wayne Hennessey bio junak utakmice sa Slovačkom, Moore je priča dana.

Snažni napadač debitirao je za Wales prije mjesec dana u prijateljskoj utakmici s Bjelorusijom, a zadnji put je zatresao mrežu u dresu Barnsleyja prije pet mjeseci protiv Bristol Roversa u Trećoj engleskoj ligi.

Međutim, Moore ima zanimljivu povijest. Prije šest godina radio je kao spasilac na bazenu i nije ni sanjao da će jednog dana biti prvi napadač reprezentacije.

''Nisam spasio ni jedan život u vrijeme dok sam bio spasilac. Uglavnom sam sjedio na stolici i promatrao ljude kako plivaju'', rekao je 27-godišnjak o svojoj prošlosti.

''Ali imao sam neobično putovanje da stignem do ove točke. Jako sam zahvalan na tom putu i vjerujem da mi je pomogao da dođem tu gdje jesam'', dodao je 193 centimetara visoki Velšanin.

Mooreovo putovanje nižim ligama prekinulo je jednosezonsko zaustavljanje u norveškom klubu Viking u sezoni 2015./2016. Dosad je u karijeri promijenio deset klubova, a za sebe kaže da ima jednu prednost u reprezentativnom nogometu.

''Mislim da sam vrlo neobičan igrač za međunarodni nogomet i to je ogroman plus. Menadžer mi je rekao da budem 'smetnja', da pokušam zadržati loptu i namučim obranu. Vjerujem da sam to učinio i da je postizanje gola u debiju za reprezentaciju nevjerojatan osjećaj'', zaključio je velški napadač koji će prijetiti i Hrvatskoj.