Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
"vrhunska reprezentacija, ali..."

Bale nakon dobrog rezultata u Slovačkoj odlučan: "Hrvatska u nedjelju mora pasti"

Krilni napadač Real Madrida Gareth Bale izjavio je nakon remija Walesa u Slovačkoj da Hrvatska u nedjelju mora pasti.

Gareth Bale (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Gareth Bale odigrao je jednu ispodprosječnu utakmicu protiv Slovačke u sklopu kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo. Wales je kod Slovačke odigrao 1:1, iako je poveo i imao još nekoliko prilika da poveća vodstvo, među kojima je Bale pogodio gredu.

Bale i ostatak društva već u nedjelju igraju novu veliku utakmicu. Wales i Hrvatska odmjerit će snage u Cardiffu, u susretu u kojem Wales mora slaviti da bi i dalje imao sudbinu u svojim rukama.

Kečkeš i dr. Ivo Zicer Što odigrati na Vatrene u Walesu? Naš stručnjak nam prvi put preporučuje – remi divider

Nakon susreta u Slovačkoj igrač Real Madrida otkrio je da je glavni cilj bio ne izgubiti kako bi u slučaju istog broja bodova imali bolji međusobni omjer protiv Slovačke. Podsjetimo, Wales je slavio u prvoj utakmici igranoj pred svojim navijačima.

"Rezultat je dobar, nije sjajan, ali najvažnije je bilo ne izgubiti. Znali smo da ćemo s remijem imati bolji omjer u odnosu sa Slovacima, a to je ono što će se u konačnici gledati. Stavili smo se u dobru poziciju uoči velike nedjeljne utakmice", rekao je Gareth Bale i naglasio da u Cardiffu Hrvatska mora pasti.

"Uopće nije upitno, moramo pobijediti Hrvatsku. Znamo da ćemo biti drugi ako pobijedimo. Hrvatska je fantastična reprezentacija s fantastičnim igračima. Znamo da će biti teško, ali naši navijači će nas bodriti i ove nedjelje, a ja se nadam da ćemo im dati dovoljno razloga za zadovoljstvo."

Navijačice Irana na nogometnoj utakmici (Foto: AFP) Čak 40 godina su im branili dolazak na stadion, a kada su konačno stigle, oduševile su svijet divider

Hrvatska i Wales već su odmjerili snage u lipnju ove godine u Osijeku. Vatreni su slavili s 2:1 u fizički vrlo napornoj utakmici po velikoj sparini. Strijelci su bili Lawrence (autogol) i Perišić, dok je za Wales u završnici dvoboja zabio Brooks.

Izbornik Ryan Giggs također je bio zadovoljan bodom, te je istovremeno odbacio mogućnost da bi Bale zbog udarca koji je primio u završnici utakmice mogao propustiti susret protiv Vatrenih.

Marin Čilić (Screenshot) Hrvatski sportaši bodrili Vatrene, Čilićeva i Lovrenova zezancija postale hit: "Miris pobjede" divider

"Gareth je dobio jedan udarac, ali bio je na drugoj strani terena, pa nisam vidio što se dogodilo. Malo me zabrinuo kad je sudac dao znak da nosila mogu na teren, ali Gareth je u redu i trebao bi biti u redu za Hrvatsku", objasnio je izbornik Walesa.

Giggs se nada da će se Aaron Ramsey oporaviti na vrijeme. Igrač Juventusa bio je prisiljen ostati kod kuće i propustiti utakmicu sa Slovačkom. No Ramsey je počeo trenirati.

"Malo je trenirao i fizioterapeut je ostao raditi s njim. Nadamo se da će biti dostupan za nedjelju", kazao je Giggs.

Susret Walesa i Hrvatske na rasporedu je u nedjelju s početkom u 20:45, uz izravan prijenos na Novoj TV i stream na GOL.hr-u.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider