Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
belgija prva izborila euro

Odličan rezultat za Hrvatsku u drugoj utakmici skupine, Nizozemska jedva izbjegla debakl

Konkurenti Vatrenih podijelili su bodove u međusobnom ogledu.

Slovačka - Wales (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U drugom susretu hrvatske skupine E Slovačka i Wales su u Trnavi odigrali 1:1.

Gosti su poveli u 25. minuti golom Kieffera Moorea, a izjednačio je Juraj Kucka u 53. minuti. Slovaci su od 88. igrali bez isključenog Norberta Gyombera.

gol expired Kalkulacije: Vatreni su jako blizu Europskog prvenstva, evo što im treba divider

Hrvatska nakon pobjede nad Mađarskom vodi na ljestvici s 13 bodova, Slovačka je druga s 10 bodova, Mađarska ima devet, a Wales sedam bodova, ali i utakmicu manje. Na začelju je Azerbajdžan s jednim bodom.

U idućem kolu Vatreni će u nedjelju gostovati u Cardiffu kod Walesa, a do konca kvalifikacija Hrvatsku očekuje još utakmica protiv Slovačke u Rijeci 16. studenog.

Zamjena Modrić i Kovačić (Foto: GOL.hr) Poljudske ovacije za Luku Modrića: Apsolutno svi su ustali na noge i zapljeskali maestru divider

Uzbudljivo je bilo u skupini C, gdje je Nizozemska jedva izbjegla domaći poraz od Sjeverne Irske. Josh Magennis je šokirao domaćine u 75. minuti, ali Memphis Depay je izjednačio u 80. Nizozemska je do pobjede došla tek u sudačkoj nadoknadi - zabili su Luuk de Jong i još jednom Depay za velikih 3:1.

Kako ste doživjeli trijumf Vatrenih na Poljudu?

Ukupno glasova:

U drugoj utakmici skupine Bjelorusija i Estonija odigrale su 0:0 u derbiju začelja predzadnje i zadnje momčadi ljestvice.

Poraz u važnoj utakmici doživjela je Slovenija, koja je izgubila 2:1 u Makedoniji. Makedonija je ovom pobjedom preskočila Sloveniju na trećem mjestu; izabranici Matjaža Keka u slučaju pobjede skočili bi sve do drugog mjesta skupine.

Hrvatski navijači na Poljudu (Foto: Slavko Midzor/PIXSELL( Navijačka ludnica na Poljudu: Pogledajte kako su se bodrili Vatreni i reakcije navijača divider

Igrale su se još dvije utakmice slovenske skupine G: Poljska je na vrhu nakon pobjede u Latviji (3:0), dok je Austrija druga nakon što je na svom terenu pobijedila Izrael (3:1). 

Ivan Perišić (Foto: GOL.hr) Perišića savladale emocije: Plakao na spektakularnom intoniranju hrvatske himne divider

U skupini I brutalna je bila Belgija, koja je s 9:0 pobijedila San Marino. Brončani iz Rusije vode s maksimalnim 21 bodom iz sedam utakmica uz gol-razliku 28:1 te su već osigurali Europsko prvenstvo.

Rusija je s 4:0 pobijedila Škotsku i ima ugodnih osam bodova prednosti na drugom mjestu nad trećim Ciprom, koji je u ranijem terminu s 2:1 pobijedio Kazahstan.

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider