Hrvatska nogometna reprezentacija se pobjedom protiv Mađarske na Poljudu dosta približila plasmanu na Europsko prvenstvo.

Podsjećamo, iz kvalifikacijske skupine E će, kao i iz svih ostalih, po dvije najbolje reprezentacije izboriti plasman na europsku smotru, a poslije trijumfa nad Mađarima prilično je izvjesno da će među te dvije u ovom društvu biti Vatreni.

Izabranici Zlatka Dalića imaju 13 bodova, a zahvaljujući remiju u dvoboju Slovačke i Walesa ovog četvrtka, prva pozicija Hrvatske dodatno je učvršćena.

Hrvatska je jako blizu, ali još uvijek nije i matematički osigurala odlazak na Euro.

Pobijediti Wales i to je to

Najjednostavnija računica glasi: pobijediti Wales u nedjelju. U tom slučaju bi Vatreni odjurili na 16 bodova i bili bi nedostižni i Walesu i Mađarskoj, čak i ako Mađari ovog vikenda (što se od njih očekuje) svladaju Azerbajdžan.

Ukoliko Hrvatska u Walesu odigra neriješeno, to će odluku o plasmanu prolongirati za studeni, mjesec u kojem naša reprezentacija ima za odigrati samo jednu kvalifikacijsku utakmicu, onu sa Slovačkom na Rujevici u pretposljednjem kolu kvalifikacija. Okršaj sa Slovacima u Rijeci bi u tom slučaju bila doslovno meč-lopta.

O porazu u Walesu nitko ni ne razmišlja, ali ako se dogodi, to će dosta zakomplicirati život Vatrenima i unijeti neizvjesnost u redove Vatrenih. Međutim, bitno je napomenuti kako i u slučaju izgubljene utakmice u nedjelju opet Hrvatska ima utakmicu sa Slovačkom u Rijeci gdje će pobjeda donijeti plasman na Europsko prvenstvo.