Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Zapravo je jako jednostavno

Kalkulacije: Vatreni su jako blizu Europskog prvenstva, evo što im treba

Nakon pobjede protiv Mađarske puno je toga jasnije u kvalifikacijskoj skupini E za Europsko prvenstvo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska nogometna reprezentacija se pobjedom protiv Mađarske na Poljudu dosta približila plasmanu na Europsko prvenstvo.

Podsjećamo, iz kvalifikacijske skupine E će, kao i iz svih ostalih, po dvije najbolje reprezentacije izboriti plasman na europsku smotru, a poslije trijumfa nad Mađarima prilično je izvjesno da će među te dvije u ovom društvu biti Vatreni.

Izabranici Zlatka Dalića imaju 13 bodova, a zahvaljujući remiju u dvoboju Slovačke i Walesa ovog četvrtka, prva pozicija Hrvatske dodatno je učvršćena.

Slovačka - Wales (Foto: AFP) Odličan rezultat za Hrvatsku u drugoj utakmici skupine, Nizozemska jedva izbjegla debakl divider

Hrvatska je jako blizu, ali još uvijek nije i matematički osigurala odlazak na Euro.

Pobijediti Wales i to je to

Najjednostavnija računica glasi: pobijediti Wales u nedjelju. U tom slučaju bi Vatreni odjurili na 16 bodova i bili bi nedostižni i Walesu i Mađarskoj, čak i ako Mađari ovog vikenda (što se od njih očekuje) svladaju Azerbajdžan.

Ukoliko Hrvatska u Walesu odigra neriješeno, to će odluku o plasmanu prolongirati za studeni, mjesec u kojem naša reprezentacija ima za odigrati samo jednu kvalifikacijsku utakmicu, onu sa Slovačkom na Rujevici u pretposljednjem kolu kvalifikacija. Okršaj sa Slovacima u Rijeci bi u tom slučaju bila doslovno meč-lopta.

O porazu u Walesu nitko ni ne razmišlja, ali ako se dogodi, to će dosta zakomplicirati život Vatrenima i unijeti neizvjesnost u redove Vatrenih. Međutim, bitno je napomenuti kako i u slučaju izgubljene utakmice u nedjelju opet Hrvatska ima utakmicu sa Slovačkom u Rijeci gdje će pobjeda donijeti plasman na Europsko prvenstvo.

Hrvatski navijači na Poljudu (Milan Sabic/PIXSELL) VIDEO Hrvatska pregazila Mađare u povratku na krcati Poljud: Euro je sve bliže! divider

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider