Hrvatska je pregazila Mađarsku u vrlo važnoj utakmici kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Vatreni su na Poljudu, u prvoj utakmici u Splitu pred navijačima nakon gotovo osam godina, pobijedili Mađarsku s 3:0.

Luka Modrić bio je strijelac vodećeg pogotka u 5. minuti, kada je presjekao pokušaj dodavanja Orbana i nakon toga se sjurio prema golu i rutinski matirao Gulacsija.

Luka je još jednom dominirao sredinom travnjaka i vukao većinu akcija naše reprezentacije. Svoj nastup završio je u 67. minuti kada ga je Zlatko Dalić odlučio povući s travnjaka. Umjesto njega ušao je Mateo Kovačić, a prilikom te zamjene uslijedio je dirljivi trenutak.

Svi navijači koji su se u tom trenutku našli na Poljudu su se ustali i zapljeskali još uvijek službeno najboljem igraču svijeta. Cijeli Poljud skandirao je njegovo ime, a on im je uzvratio pljeskom.

Slična stvar dogodila se sedam minuta ranije i sedam minuta kasnije. Najprije je Brekalo zamjenio Ivana Perišića, a potom je kao treća i konačna zamjena u igru umjesto Rakitića ušao lokalni dečko Nikola Vlašić.