Galerija

Hrvatska nogometna reprezentacija napravila je veliki korak prema Europskom prvenstvu nakon što je pred krcatim Poljudom s 3:0 slavila protiv Mađarske. U prilog joj je išao i rezultat iz Trnave, gdje su Slovačka i Wales odigrali 1:1.

Luka Modrić poveo je Vatrene prema pobjedi, a sa svoja nova dva pogotka u dresu reprezentacije potvrdio ju je Bruno Petković. Uoči posljednje dvije utakmice u skupini Hrvatska ima tri boda više od najbližeg pratitelja Slovače, četiri od Mađarske i čak šest više od Walesa, kod kojeg gostuje u nedjelju.

Ako govorimo o utakmicama na kojima je navijačima bio dozvoljen pristup, Vatreni su se vratili na Poljud nakon dugih sedam godina čekanja. Atmosfera je bila spektakularna, a izbornik Zlatko Dalić i kapetan Luka Modrić nazvali su ju najboljom u kojoj je reprezentacija ikad igrala.

Susret su pratili brojni hrvatski sportaši, pogotovo nogometaši koji su prije ili još uvijek igraju za reprezentaciju. Na profilima Instagrama oglasili su se srebrni ruski reprezentativci Danijel Subašić i Vedran Ćorluka. Oglasili su se Lovre Kalinić i Josip Pivarić.

Od ostalih hrvatskih sportaša istaknimo dobru zezanciju Marina Čilića, u koju se uključio i Dejan Lovren.

"Miriše na pobjedu", napisao je Čilić, odjeven u hrvatski dres, s parfemom u ruci.