Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Nikad više dopustiti

Veličanstveni Split pokazao da mu HNS radi veliku nepravdu: Modrić slavio kao nikad, Petković veliki dobitak

Hrvatska je deklasirala Mađarsku s 3:0 u veličanstvenoj atmosferi dupke punog Poljuda...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mađari u paklu Poljudu nisu imali ni gram šanse. Vatreni su ih pregazili u veličanstvenoj atmosferi splitskog stadiona. Dugo, predugo je Split čekao Vatrene i konačno je dočekao veliku pobjedu. Ta predivna splitska noć ostat će svima dugo u sjećanju.

Vidjeli smo koliko je to nedostajalo Vatrenima. Nema hrvatskog nogometa, kao ni hrvatske države bez Splita i Dalmacije. Više se nikad ne smije dopustiti da Split tako dugo čeka svoju reprezentaciju. Na znanje i ravnanje glavešinama HNS-a i ''podzemnim'' silama koje utječu sa strane.

Kečkeš i dr. Ivo Zicer Što odigrati na Vatrene u Walesu? Naš stručnjak nam prvi put preporučuje – remi divider

Hrvatska se od prvog sučeva zvižduka postavila maksimalno autoritativno, kako i priliči viceprvacima svijeta. Poljud je na startu grmio i sijevao, a Vatreni su sa snažnim navijačkim vjetrom u leđa visokim presingom pritisnuli Mađare. Nabacili su omču mađarskoj obrani i samo je trebalo povući uzicu.

Nećemo reći da su se gosti uplašili raspjevanih tribina, no vidjelo se da su pojedincima noge ipak zadrhtale. Početnička pogreška Kadara na otvaranju utakmice, kada mu je Luka Modrić spretno oteo čistu loptu i lagano poentirao, svjedoči tomu u prilog.

GOL LUKE MODRIĆA

gol expired Dalić otkrio zašto se odlučio za Rakitića i Rebića: "Moramo čuvati kuću" divider

Modrićev kapetanski potez usmjerio je utakmicu u samo jednom smjeru – ka hrvatskoj pobjedi. Petkovićeva haklerska peta totalno je raštimala već izgubljene Mađare. Više im nije bilo spasa, bilo je samo pitanje s koliko će razlike izgubiti.

O Modriću ne treba trošiti riječi, kapetan je opet odigrao profesorski. Dosta mu je bilo nešto više od sat vremena da pokaže tko je glavni igrač reprezentacije. Kada je izlazio, ovacije tribina sve su rekle. Luka je bio pravi vođa i motor momčadi, kao i mnogo puta dosad. Ne sjećamo se da je ikada gol proslavio žešće i strastvenije. To je dokaz koliko mu je bilo stalo do toga da se pokaže u Splitu. Navijači su to prepoznali i nagradili ga frenetičnim pljeskom.

Raduje što se Petković pretvara u golgetera kakvog Hrvatska dugo nije imala. Dodavanja, proigravanja i odlaganja odlične su osobine za jednog stamenog centarfora, ali počeo je raditi ono što je primarno za napadača – zabijati golove.

GOL BRUNE PETKOVIĆA

gol expired Mađarski mediji o potopu na Poljudu: "Sve je bilo u redu do himni" divider

Napadač Dinama u dresu reprezentacije zatrpava protivničke mreže. Jedan pravi, klasični centarfor nasušno je nedostajao Vatrenima. Kramarić je ipak povučeni napadač. Petković je zbog toga veliki dobitak. Veseli što je napadač Modrih dobio podršku poljudskih tribina, bučno se skandiralo njegove ime.

Šteta što Ivan Perišić dobru igru nije okrunio golom. Emocije su ga svladale na intoniranju himni, vidjelo se da mu igranje pred punim poljudskim tribinama jako puno znači. Zanimljivo da se odlučio izvesti jedanaesterac lijevom nogom iako je prirodno dešnjak. Zna se da je praktički ambidekster, ljevicom tuče podjednako kao i desnicom. Očito se bolje osjeća kada puca lijevom nogom.

Luka Modrić nakon pobjede protiv Mađarske Kapetan Vatrenih ponizan nakon ovacija krcatog Poljuda, otkrio zašto je Perišić pucao jedanaesterac divider

Izbornik Dalić odlučio je krenuti sa senatorima. Rezultat govori da nije pogriješio. Ivan Rakitić i Ante Rebić dobili su šansu ispred nadolazećih mladih lavova Nikole Vlašića i Josipa Brekala. Iako obojica u posljednje vrijeme ne igraju u svojim klubovima, izbornik je očito odlučio honorirati minuli rad.

''Moram čuvati kuću, ako me razumijete'', u jednoj rečenici izbornik je sve objasnio.

DALIĆ NAKON POBJEDE PROTIV MAĐARSKE



Rebić je odigrao jako dobro, Rakitić je bio sasvim dobar, iako se vidi da veznjaku Barcelone nedostaje minuta. Dalić je ovaj put na vrijeme mijenjao. U Realu će biti sretni što Modrić nije igrao cijelu utakmicu, no izbornik ga nije izvadio zbog zanovijetanja Madriđana. Jednostavno nije bilo potrebe dalje ga umarati jer igra se već za tri dana.

Vidjet ćemo što će Dalić smisliti za Wales, no čini se da bi moglo doći do nekih promjena. Dalić je već najavio rotaciju u nekim izjavama prethodnih dana. Međutim, nije se moglo točno dokučiti za koju će se kombinaciju odlučiti.

Izbornik je kao nikad dosad tajio formaciju o početnom sastavu praktički do posljednjeg trenutka. Igrači su saznali tko će igrati tek na popodnevnom sastanku nekoliko sati prije utakmice. Vidjet ćemo hoće li izbornik nastaviti sa sličnom praksom. Hrvatska u Wales ide po pobjedu u kojem god sastavu istrčala, no i bod bi bio sasvim dobar ulov.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider