Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
"želimo se što prije vratiti"

Kapetan Vatrenih ponizan nakon ovacija krcatog Poljuda, otkrio zašto je Perišić pucao jedanaesterac

Luka Modrić potvrdio je da mišljenje apsolutno svih da je atmosfera na susretu protiv Mađarske bila jedna od najboljih u kojoj su Vatreni ikada igrali.

Luka Modrić nakon pobjede protiv Mađarske

Kapetan Luka Modrić odigrao je još jednu veliku utakmicu u dresu Hrvatske. Vatreni su slavili s 3:0 protiv Mađarske u utakmici kvalifikacija za Europsko prvenstvo, a Modrić je zabio vodeći pogodak već u 5. minuti. 

"Jako važna pobjeda, sretni smo zbog pobjede. To je ono što smo htjeli. Odigrali smo sjajnu utakmicu, mogli smo i uvjerljivije slaviti, ali u svakom slučaju velika noć za Hrvatsku i hrvatski nogomet."

Luka je izašao s travnjaka u 67. minuti, a prilikom izlaska zaradio je ovacije s poljudskih tribina. 

"Što mogu reći osim zahvaliti publici. Bio je poseban gušt i osjećaj igrati na Poljudu. Uživali smo u svakom trenutku. Ovo je bio jedan od boljih ambijenata u kojima sam igrao."

Za tri dana je utakmica u Walesu, a pobjeda nam donosi siguran plasman na Europsko prvenstvo. 

"Ta utakmica nam može donijeti Euro. Bit će važno kako ćemo ući u utakmicu. Ako ponovimo igru kao večeras, onda možemo ostvariti pozitivan rezultat."

Zlatko Dalić (Foto: GOL.hr) Dalić slavodobitno: "U povijesti Hrvatske utakmica reprezentacije nije se igrala u boljoj atmosferi" divider

Kao i svi koji su gledali ili svjedočili atmosferi na Poljudu, i Luka Modrić priželjkuje skorašnji povratak u Split.

"Nadam se da ćemo se što prije vratiti na Poljud. Mi nikada nismo odlučivali o tome. Želimo igrati opet na Poljudu, kao i u svim drugim gradovima. Vidjet ćemo što će donijeti budućnost. Uživali smo što smo ovdje došli, a publika je pokazala koliko je uz nas."

U utakmici protiv Walesa izbornik Zlatko Dalić neće moći računati na usluge Marcela Brozovića, koji je zaradio treći žuti karton u kvalifikacijama.

gol expired Kalkulacije: Vatreni su jako blizu Europskog prvenstva, evo što im treba divider

"Šteta zbog Broza, ali imamo drugih igrača koji će ga dostojno zamijeniti. Bale je u odličnoj formi, igra dobro u Realu i nadam se da ćemo ga zaustaviti kao što smo to napravili i u Osijeku."

Vatreni su protiv Mađarske krenuli s visokim presingom, koji se isplatio već u petoj minuti kada je Luka iskoristio preveliku opuštenost stopera Orbana. 

gol expired Mađarski izbornik razočaran: ''Atmosfera je bila sjajna, mi smo krenuli kao zečevi'' divider

"Htjeli smo igrati visoki presing. Vidio sam da je igrač bio malo slabiji, neoprezniji, osvojio sam loptu, poveli smo 1:0 i nakon toga je sve bilo lakše."

Iako je standardni izvođač kaznenih udaraca, Luka je priliku da zabije s bijele točke prepustio Ivanu Perišiću. 

"Ivan me pitao da puca jedanesterac jer nikada nije zabio pogodak na Poljudu u dresu reprezentacije. Rekao sam mu da puca i šteta da nije zabio."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider