Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
debitirat će stoper budućnosti

Dalić za Novu TV najavio okršaj protiv Turske: "Želim da mi igrači zadaju nove brige"

Hrvatska reprezentacija u srijedu gostuje kod Turske, a prijateljski susret iz Istanbula pratite na gol.hr-u i Novoj TV.

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom je ludih sedam dana u kojima će odigrati čak tri utakmice. Prije odlučujućih susreta u Ligi nacija protiv Švedske i Portugala, Vatrene čeka prijateljski susret s Turskom u Istanbulu koji je na rasporedu sutra (srijeda) od 18:45.

Sve tri utakmice hrvatske reprezentacije možete uživo gledati na Novoj TV i gol.hr-u, a onu s Turskom već od 18:15 kada počinje naša specijalna emisija.

Dan uoči utakmice s izbornikom Zlatkom Dalićem razgovarao je reporter Dnevnika Nove TV Vlado Boban, kojem je strateg reprezentacije odgovorio na krucijalno pitanje: Koliko će kombinirati u susretu protiv Turske?

gol expired VIDEO: Hrvatska zabila tri pogotka, ali isto toliko i primila u golijadi u Istanbulu! divider

"Opet jedan sličan ciklus kao i zadnji put. Ovog puta imamo više putovanja. Imamo tešku prijateljsku utakmicu, ali to je prigoda da damo priliku igračima koji su do sada manje igrali, ali i njima prilika da se dokažu i da meni zadaju jednu novu slatku brigu i opravdaju svoj poziv u reprezentaciju. Ovo je zadnja prilika da ovako nešto probamo jer u ožujku počinju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo tako da je ovo zadnje što možemo probati. Veselim se toj utakmici i čekam da mi igrači koji manje igraju odgovore na moja pitanja", kazao je Zlatko Dalić u razgovoru s reporterom Dnevnika Nove TV Vladom Bobanom.

* Kakva je situacija sa zdravljem, koronavirusom?

"Za sada je sve u redu, spremni i zdravi, ali umorni. Zasada nemamo loših vijesti. Trebamo čekati nove testove koje smo odradili. Nadam se da će svi biti zdravi i da će svi moći igrati utakmicu. Rotirat ćemo još više nego dosada, ne želimo opteretiri naše igrače i nadam se da se nitko neće ozlijediti".

gol expired Nevjerojatni uspjeh novog čuda hrvatskog, ali i svjetskog skijanja: Ljutić s brojem 108. do devetog mjesta! divider

* Hoće li braniti oba vratara i hoće li zaigrati debitant u reprezentaciji Pongračić?

"Sutrašnji plan je dati priliku Pongračiću i obojici vratara. Očekujem od Pongračića da donese dodatnu konkurenciju u obrambenim redovima i zaista očekujem velike stvari od njega. Znam da nije igrao posljednjim nekoliko mjeseci (mononukleoza), ali to je igrač koji ima kvalitetu i koji se pokazao u Bundesligi. Moramo tražiti mlade igrače koji će biti nova energija".

* Jeste li gledali Tursku? O kakvoj se reprezentaciji radi?

"Imaju dobru reprezentaciju. Odigrali su 3:3 s Njemačkom u Njemačkoj, a kada ti tako nešto pođe za rukom, onda znaš da si dobar. Ne znam u kakvom će sastavu sutra istrčati, sigurno je da će kalkulirati jer ih za vikend očekuje teška utakmica s Rusima. Mislim da je veliki izazov igrati na ovako velikom stadionu za njih i nas. Očekujem dobru i tvrdu utakmicu i očekujem da se naši igrači pokažu u pravom svjetlu".

gol expired Navijači dočekali i sprdali problematičnu zvijezdu Barcelone: Njegova reakcija sve govori divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider