Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
malo si "makla"

Nevjerojatni uspjeh novog čuda hrvatskog, ali i svjetskog skijanja: Ljutić s brojem 108. do devetog mjesta!

Zrinka Ljutić nova je senzacija svjetskog skijanja pred kojom je blistava budućnost.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zrinka Ljutić (16) ostvarila je novi uspjeh u tek drugoj seniorskoj FIS utrci svoje karijere. Nakon 21. mjesta u prvoj utrci, u koju je startala s rednim brojem 114., Ljutić je doskijala do 9. mjesta i to nakon što je u ovu veleslalomsku utrku krenula s brojem 108.

U prvom laufu je ostvarila 17. vrijeme, a u drugoj je bila najbrža što je bilo dovoljno za deveto mjesto. Zaostala je 2.58 sekundi iza Elene Sandulli (20) iz Italije.

Za one koji slabije prate skijanje, FIS utrka je po jačini odmah ispod natjecanja Svjetskog kupa u kojem skijaju najbolji na svijetu.

Rezultat u prvoj utrci joj je donio 51.36 FIS točaka, a to su najbolje FIS točke koje je u prvoj utrci napravio bilo koji naš skijaš ili skijašica. To nije uspjelo čak ni Janici i Ivici Kostelić, Ani Jelušić, Filipu Zubčiću i mnogim drugim poznatijim hrvatskim skijašima.

gol expired VIDEO: Hrvatska zabila tri pogotka, ali isto toliko i primila u golijadi u Istanbulu! divider

Ta 16-godišnja Zagrepčanka početkom 2020. godine postala je najbolja mlada skijašica svijeta. Zrinka je tako ostvarila ono što ni Janici Kostelić nije pošlo za rukom - osvojila je četiri zlatne medalje na najjačem svjetskom natjecanju za mlade skijaše.

U veljači ove godine, prije nego ne koronavirus paralizirao sportski svijet, Zrinka je osvojila naslov najbolje mlade skijašice svijeta osvojivši četiri zlatne medalje na najjačem svjetskom natjecanju za mlade skijaše, a to nije uspjelo ni Janici Kostelić.

gol expired Navijači dočekali i sprdali problematičnu zvijezdu Barcelone: Njegova reakcija sve govori divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider