Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
"Nema nikakve dileme"

Dalić najavio prijateljski susret protiv Armenije: "Nema popuštanja, idemo po rezultat!"

Hrvatski izbornik dao je svoj komentar pred sutrašnju utakmicu s Armenijom u Velikoj Gorici.

Izbornik Zlatko Dalić dao je svoj komentar na pripreme hrvatske nogometne reprezentacije u Rovinju pred nadolazeći Euro 2020.

Iako nisu bili kompletni tijekom cijelih priprema, izbornik je zadovoljan radom reprezenativaca, ali i pozitivnom atmosferom na treningu.

gol expired Dramatična borba za polufinale Europskog prvenstva: Hrvatska pala tek u produžecima divider

"Odradili smo sedam dana priprema, nismo bili kompletni, ali me veseli dobra atmosfera na treningu. Nažalost, bilo je malo problema s tim ozljedama, ali pokušavamo biti pozitivni", rekao je Dalić pa se osvrnuo na odluku da reprezentacija tijekom Europskog prvenstva ostane u Rovinju.

"Bolje da smo ostali u našoj Hrvatskoj"

Podsjetimo, nakon što je zbog rigoroznih škotskih pravila vezanih za pandemiju koronavirusa otpao prvotno dogovoreni St. Andrews, trebalo je hitno reagirati i odabrati novu lokaciju kampa.

"Bilo je dosta priče o kampu, na kraju smo i to riješili. Zadovoljni smo", kratko je rekao izbornik pa otkrio pluseve i minuse ostanka u Rovinju.

"Ma nema minusa. Bolje da smo ostali u našoj Hrvatskoj, nego da hodamo po Europi. Imali smo nekoliko opcija, ali nigdje nismo mogli dobiti prave uvjete. Mislim da je ovo bila najbolja odluka".

Sutra je na rasporedu prva provjera pred Euro

Već sutra na rasporedu je prva od dvije provjere uoči Europskog prvenstva na kojem Hrvatska starta od 13. lipnja utakmicom protiv Engleske na Wembleyju.

Tako će hrvatska reprezentacija u Velikoj Gorici odigrati prijateljsku utakmicu protiv reprezentacije Armenije. Utakmica je na rasporedu sutra, od 18 sati uz izravni prijenos na Novoj TV i Gol.hr-u.

Iako se radi o prijateljskoj utakmici, izbornik napominje da je rezultat jako važan.

"Rezultat je bitan. Idemo po rezultat jer nosi atmosferu, zadovoljstvo i samopouzdanje. Moramo ga ostvariti, ali isto tako želimo isprobati još neke varijante. Kako je ovo prva utakmica nakon naporne sezone, podijelit ćemo minutažu".

"Nema dileme, Lovren ide na Europsko prvenstvo"

Iste večeri izbornik mora donijeti još jednu važnu odluku. Sutra do kraja dana, Dalić mora dostaviti konačan popis od 26 igrača koji će ići na Europsko prvenstvo.

"Sve je riješeno. Nemamo previše briga, Dejan Lovren je počeo s individualnim radom. To sada izgleda puno bolje, tako da će Lovren sigurno ići na Euro. Nemamo drugih dilema", zaključio je Dalić.

Pogledajte što je rekao Brozović pred utakmicu s Armenijom

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider