Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
armenija iznenadila vatrene

Šok u Velikoj Gorici: Hrvatska bez pobjede na prvoj provjeri uoči Eura

Hrvatska reprezentacija odigrala je 1:1 u Velikoj Gorici protiv Armenije u prvom prijateljskom ogledu uoči Europskog prvenstva.

Nakon prvog dijela priprema za predstojeći Euro 2020. Hrvatska je u Velikoj Gorici odigrala prijateljsku utakmicu protiv reprezentacije Armenije koja je završila neodlučenim rezultatom 1:1.

Pogodak za Hrvatsku upisao je Ivan Perišić (23) u svom stotom reprezentativnom nastupu, dok je za Armence pogodio Wbeymar Angulo (72).

To je prva od dvije provjere uoči početka Europskog prvenstva na kojem Hrvatska starta 13. lipnja protiv Engleske.

Druga provjera Vatrene očekuje 6. lipnja, kada Hrvatska gostuje u Belgiji, također uz izravan prijenos na Novoj TV i gol.hr-u.

gol expired VIDEO Perišić zabio, a onda Armenija odgovorila golčinom za 1:1. Livaković ništa nije mogao divider

Bio je to prvi međusobni dvoboj Hrvatske i Armenije, te prvi nastup Vatrenih u Velikoj Gorici.

Hrvatska nije uspjela slaviti na startu priprema za EURO, uporni i žilavi Armenci iskoristili su "teške noge" Vatrenih i ubilježili remi protiv svjetskih doprvaka. Dalićevi izabranici igrali su ipak bolje od rezultata, ali zabrinjava posvemašnja neefikasnost i nepotrbno kompliciranje pred protivničkim vratima, pa umjesto više nego uvjerljive pobjede dostignut taj "mršavi" remi. Loša vijest za Hrvatsku je i ozljeda Josipa Brekala.

Jeste li zadovoljni remijem protiv Armenije?

Ukupno glasova:

Armenci se u Velikoj Gorici nisu došli samo braniti, pa je već u 4. minuti udarac Babajana prošao je tik pored vratnice. U 11. minuti pokušao je udarcem iz okreta Vlašić, ali je armenski vratar Jurčenko ubilježio izvanrednu obranu.

Pogodak Perišića

U 24. minuti Modrić je izveo korner, a u skoku je najviši bio Perišić, koji je zabio svoj 28. gol u jubilarnome, stotom nastupu za reprezentaciju. Samo tri minute kasnije ozlijedio se Brekalo i morao je izaći iz igre, dok je u igru ušao Pašalić.

U 42. minuti nakon sjajne akcije Pašalića i Modrića, Kramarić je dodao do Perišića koji iz velike blizine puca iznad grede. U 45. minuti nakon udarca Perišića i obrane Juščenka, Pašalić je atraktivno "škaricama" pogodio vratnicu.

U drugom dijelu izašli su Modrić, Vrsaljko, Vlašić i Vida, a ušli Juranović, Rebić, Petković i Škorić.

Pogodak Armenije

U 49. minuti Rebić s šest metara i potpuno sam šalje loptu visoko iznad grede, a to je bio uvod u seriju hrvatskih promašaja. U jednoj akciji u 57. minuti "Vatreni" su bespotrebno dodavali loptu, umjesto da u izglednoj poziciji pucaju po golu i ugroze vratara.

Ta nonšalancija je kažnjena u 72. minuti kada je nakon pogrešaka Brozovića i Škorića lopta došla do naturaliziranog Kolumbijca Wbeymara Angula, koji s 20-tak metara odašilje bombu u same rašlje Livakovićeva gola.

Škorić je u 76. minuti glavom s pet metara nakon ubačaja Brozovića poslao loptu pored vrata, a potom je izglednu priliku promašio i Kramarić četiri minute prije kraja.

HRVATSKA - ARMENIJA 1-1

Strijelci: 1-0 Perišić (23). 1-1 Wbeymar Angulo (72)
Dvoboj se igrao na Gradskom stadionu, a sudio je Bilbija iz BiH.

HRVATSKA: Livaković - Vrsaljko (Juranović,46) Ćaleta-Car, Vida (Škorić, 46), Barišić - Modrić (Rebić, 46), Brozović - Brekalo (Pašalić, 26), Vlašić (Petković, 46), Perišić (Badelj, Perišić 62) - Kramarić

ARMENIJA: Jurčenko - Teterijan (Monroy, 62), Voskanjan, Calisir, Hovhanisijan - Babajan (Melkojan, 46), A. Grigorijan, Spertsijan (Angulo, 46), Bajramian - Barsegijan, Adamijan (Bičahčjan, 46)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider