Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Dalić jako zadovoljan

Pala odluka: Vatreni će tijekom Eura 2020. boraviti u Rovinju i od tamo putovati na utakmice!

Rok za donošenje odluke nije bio dug, trebalo je hitno reagirati nakon što je otpao škotski St. Andrews.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska nogometna reprezentacija tijekom Eura 2020. boravit će u Rovinju, objavio je HNS na svojoj službenoj stranici.

Nakon što je zbog rigoroznih škotskih pravila vezanih za pandemiju koronavirusa otpao prvotno dogovoreni St. Andrews, trebalo je hitno reagirati i otkloniti neizvjesnost u reprezentativnim redovima.

Kako poručuju iz Hrvatskog nogometnog saveza, nakon detaljne analize raspoloživih opcija te kroz intenzivnu komunikaciju s Uefom, rukovodstvo Saveza u dogovoru sa stručnim stožerom na čelu s izbornikom Zlatkom Dalićem donijelo je odluku da hrvatska reprezentacija tijekom Eura boravi u Rovinju, gdje je bila i tijekom prvog dijela priprema. Vatreni će odsjesti u hotelu Grand Park, a trenirati na igralištu NK Rovinj.

Dalić: Imat ćemo mir, a podrška naroda može nam dati energiju

"Mislim da je u ovim okolnostima ovo najbolja odluka za reprezentaciju. Znamo da ćemo imati odlične uvjete, vrhunski smještaj i kvalitetan teren, a to u ovako kratkom roku drugdje ne možemo dobiti. Potrudit ćemo se imati svoj mir koji je također potreban, a s druge strane podrška naroda može nam samo dati dodatnu energiju. S obzirom na cijelu priču s pandemijom, ovo je najbolji rasplet, imamo jedinstvenu priliku provesti prvenstvo u svojoj zemlji", izjavio je izbornik Zlatko Dalić.

Kustić: Reprezentacija u Rovinju ima odlične uvjete

"Reagirali smo odgovorno i brzo pronašli najbolje rješenje za reprezentaciju u ovim izuzetnim okolnostima. Nismo mogli dopustiti da se boravkom u Škotskoj dovedemo u opasnost da veći dio momčadi mora u samoizolaciju. Reprezentacija u Rovinju ima provjereno odlične uvjete za boravak i za rad, a druge opcije u inozemstvu u ovom bi trenutku bile improvizacija. U Hrvatskoj smo doma, tu će nam biti najugodnije u ovim okolnostima i zato smo se svi složili da je to najbolja odluka", izjavio je izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider