Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
"bit ćemo puno bolji"

Dalić iskren nakon sretnog ostanka u elitnom razredu: "Naša igra i rezultati nisu razlog tome"

Izbornik Dalić nije imao ništa negativno za reći nakon poraza od Portugala, aktualnog europskog prvaka, u posljednjoj utakmici elitne skupine Lige nacija.

Izbornik Zlatko Dalić bio je zadovoljan zbog ostanka Hrvatske u elitnoj skupini Lige nacija, ponosan na način na koji je njegova momčad reagirala i odigrala nakon što je ostala s igračem manje, ali i tužan jer njihova požrtvovnost nije bila u konačnici nagrađena već "kažnjena" golom Portugalaca za 3:2.

Hrvatska je vodila do 50. minute protiv Portugala, zatim ostala s igračem manje i našla se u rezultatskom zaostatku, da bi potom uspjela poravnati i držati se rame uz rame s europskim prvacima mdo nesretne pogreške Livakovića na samom kraju dvoboja.

Jeste li zadovoljni utakmicom u Splitu?

Ukupno glasova:

"Čestitao bih dečkima. Dali su sve od sebe, ostavili su srce na terenu i žao mi je da ih nije nagradilo. Nažalost posljednja minuta i pogreška Livija. Nadam se da smo s tom pogreškom ispucali sve za ovu godinu punu nedaća koju smo imali kao reprezentacija. Cilj i ostanak u elitnoj skupini smo ostvarili, ali ne zahvaljujući svojoj sjajnoj igri i rezultatima, nego eto, tako se pogodilo. Moramo to tako prihvatiti. Neka je završila i ova godina".

Bilo je puno dobrih stvari u susretu, a jedina negativna strana dvoboja koju je izbornik naglasio je izostanak brojnih hrvatskih igrača.

gol expired Kovačić odigrao utakmicu života pa oduševio izjavom: "Ne zabijam puno za Hrvatsku, ali..." divider

"Dečki su pokazali da mogu. Bilo je puno trčanja i agresije. To je bilo dobro. Nismo izgubili glavu kada smo ostali s igračem manje. Ima puno dobrih stvari o kojima sam govorio i koje ćemo još popraviti. Još kada nam se vrati ovih sedam, osam igrača koji nam nedostaju i priključe nam se ovi igrači koji su pokazali da mogu, i Juranović i Bradarić i Škorić... Imamo mi potencijala samo moramo biti kompletni i moramo imati vremena da radimo i treniramo, a to će biti u ožujku i lipnju. Plus je da smo ostali u Ligi A, ali žao mi je da dečki nisu nagrađeni za svoj trud".

Kada su izašle početne postave mnogi su se križali što je sada izbornik Dalić smislio, no u konačnici se ovaj eksperiment u datim okolnostima pokazao uspješnim.

gol expired Lovren razočaran i ljutit nakon poraza: "Žao mi je. Bilo je grešaka suca koje ne možemo shvatiti" divider

"Stajali smo malo drugačije, s više veznih igrača. Imamo takav profil igrača i to je to. Možemo biti zadovoljni s ovim s čime su dečki pokazali. Imali smo tešku situaciju i riješili smo na najbolji mogući način".

Izbornik je za kraj otkrio da nije znao rezultat iz Francuske, gdje nam je trebala pobjeda svjetskih prvaka protiv Švedske za ostanak u elitnoj skupini Lige nacija.

"Nisam pratio utakmicu Francuske i Švedske. Kada sam ušao u svlačionicu su mi rekli da je 4:2. Sumnjao sam da kako nas sve ide da bi Švedska mogla zabiti treći gol, ali nisu na kraju. Važno je da smo ostali u eliti gdje nam je i mjesto te da ćemo i dalje igrati s europskim i svjetskim prvacima", zaključio je Dalić.

NAJBOLJI TRENUCI UTAKMICE HRVATSKE I PORTUGALA

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider