Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
kovačičeva utakmica života

VIDEO: Vatreni herojski pali u drami protiv Portugala, ali ostaju u A skupini Lige nacije!

Hrvatska reprezentacija izgubila je s 3:2 od Portugala na Poljudu, ali je ostala među elitom u Ligi nacija.

Hrvatska će u sljedećoj sezoni Lige nacija, 2022. godine i dalje igrati u A ligi s ostatkom europske elite. Vatreni su na Poljudu izgubili od Portugala s 3:2, no Francuska je pobijedila Šveđane s 4:2 pa je naša reprezentacija zbog bolje gol-razlike ostala treća na ljestvici s tri boda koliko ima i četvrtoplasirana Švedska.

Uoči posljednjih 90 minuta natjecanja u skupini 3 Francuska je sa 13 bodova osigurala prvo mjesto i plasman na završni turnir, Portugal je imao 10 bodova i sigurno je bio drugi, dok su Hrvatska i Švedska imale po tri boda i odlučivale su o putniku u niži rang natjecanja.

gol expired Pogledajte golove: Dva Kovačićeva trenutka inspiracije, jedno igranje rukom i nesreća u finišu divider

Utakmica karijere za Vatrene Matea Kovačića

Oba gola za Hrvatsku zabio je Mateo Kovačić (29, 65), dok su strijelci za Portugal bili Ruben Dias (52, 90) i Joao Felix (60). Hrvatska je od 52. minute igrala bez isključenog Marka Roga.

Hrabra i desetkovana Hrvatska poražena je golom u zadnjoj minuti i tako nije nagrađena za odličnu predstavu protiv europskih prvaka koji su u Splitu nastupili u najjačem mogućem sastavu s Ronaldom, Joaom Felixom, Rubenom Fernandesom i Diogom Jotom.

Kovačićev pogodak za 1:0

Hrvatska je utakmicu protiv europskih prvaka počela puno angažiranije i borbenije nego prije nekoliko dana u srazu kod Švedske, a nakon tvrdog i čvrstog početka bez izrazite šanse izabranici Zlatka Dalića su poveli iz prve prilike za gol. U 29. minuti zbunjenost portugalske obrane iskoristio je Pašalić, koji je pronašao utrčalog Kovačića čiji šut Rui Patricio brani, ali je veznjak Chelseaja prvi na odbijenoj lopti i pogađa za vodstvo Hrvatske.

U 37. Juranović je mogao povećati vodstvo nakon što ga je u kaznenom prostoru pronašao Perišić, ali njegov šut glavom odlazi tik pored desne vratnice. U zadnjim minutama prvoga dijela Portugal je ozbiljno pritisnuo, a najbolju šansu imao je Danilo u 39. minuti, no njegov šut brani Livaković.

Portugal izjednačio nakon isključenja Roga

Drugo poluvrijeme započelo je šansom Ruben Diasa, koji je s pet metara udarcem glavom prebacio vrata. U 53. minuti Marko Rog čini prekršaj na Ronaldu, a sudac Oliver mu daje isključujući drugi žuti karton. Slobodan udarac s 30 metara izveo je Ronaldo, Livaković kratko odbio, a u gužvi se najbolje snašao Ruben Dias, pa je Hrvatska u istom napadu ostala i bez igrača i bez vodstva.

Portugal poveo s 2:1

U 60. minuti Portugalci su preokrenuli, ali uz veliku sudačku pomoć. Ubačenu loptu primirio je Jota rukom, sudac se nije oglasio, a u nastavku akcije Joao Felix je svladao Livakovića. No, Hrvatska se nije predala i u 60. minuti je izjednačila. Bila je to brza akcija preko desne strane, Vlašić je dodao do Kovačića koji s 20-tak metara neobranjivo pogađa vrata Portugalac za svoj drugi gol na utakmici.

Kovačić zabio drugi pogodak za 2:2

U 80. minuti Bernardo Silva je promašio nemoguće nakon što je šut Trincaoa obranio Livaković, a Silva na odbijenoj lopti potpuno sam s tri metra prebacuje vrata. Hrvatskas igračem manje ipak nije izdržala, u 90. minuti "vatreni" su primili još jedan tragikomićan gol. Portugalci su izveli korner, Livaković je krenuo po loptu, ali mu je ispala i pogodila Lovrena u leđa, a na odbijenoj lopti je još jednom bio stoper Ruben Dias i postavio konačnih 3-2.

Portugal sretnio zabio za 3:2

U drugom susretu iz ove skupine Francuska je na Stade de Franceu pobijedila Švedsku sa 4-2 i potvrdila prvu poziciju i plasman na završni turnir.

Šveđani su poveli već u petoj minuti golom Viktora Claessona, no "Tricolori" su do kraja poluvremena okrenuli rezultat, a strijelci su bili Olivier Giroud (16, 59), Benjamin Pavard (36) i Coman (90+4), dok su za Švedsku zabili Claesson (5) i Quaison (88).

Na koncu je Francuska osvojila prvo mjesto i plasman na završni turnir sa 16 bodova, Portugal je drugi sa 13 bodova, Hrvatska ima tri, baš kao i zadnja Švedska. Ipak, Hrvatska je prošla zahvaljujući boljoj gol razlici (9-16) od Šveđana (5-13).

Jeste li zadovoljni utakmicom u Splitu?

Ukupno glasova:

HRVATSKA - PORTUGAL 2:3

Strijelci: 1-0 Kovačić (29), 1-1 Ruben Dias (52), 1-2 Joao Felix (60), 2-2 Kovačić (60), 2-3 Ruben Dias (90)

Crveni karton: Rog (Hrv, 52)

Dvoboj se igrao bez gledatelja na stadionu Poljud, a sudio je Englez Oliver.

HRVATSKA: Livaković; Juranović, Lovren, Škorić, Bradarić - Modrić, Rog, Kovačić (Bašić, 90) - Pašalić (Brekalo, 64) - Vlašić (Oršić, 83), Perišić.

PORTUGAL: Patricio: Nelson Semedo, Ruben Dias, Ruben Semedo, Mario Rui (Cancelo, 71) - Danilo (Oliveira, 77), Moutinho, Bruno Fernandes (Trincao, 46)- Joao Felix (B. Silva 71), Cristiano Ronaldo, Diogo Jota (Paulinho, 77).

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider