Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Spektakl na Poljudu

Pogledajte golove: Dva Kovačićeva trenutka inspiracije, jedno igranje rukom i nesreća u finišu

Na Poljudu su se ovog utorka sastale reprezentacije Hrvatske i Portugala u posljednjem kolu Lige nacija.

Hrvatska nogometna reprezentacija ugostila je Portugal na Poljudu u sklopu šestog kola skupine 3 Lige A Lige nacija.

Do 29. minute mreže su mirovale, a onda je Hrvatska povela. Vlašić je nadirao po desnoj strani i ubacio, Portugalci su odbili, ali na odbijancu je najbrži bio Mario Pašalić koji je vratio u sredinu za Matea Kovačića koji je pucao - prvi udarac mu je obranio portugalski vratar, ali na drugi je Kovačić natrčao i postigao svoj drugi pogodak u reprezentativnoj karijeri.

Portugalci su poravnali u 52. minuti, strijelac je bio Ruben Dias. Dosuđen je bio slobodnjak za njih na gotovo 30 metara, namjestio se Cristiano Ronaldo i silovito opalio, Dominik Livaković je to boksao, ali Ruben Semedo je prihvatio loptu i dao u sredinu za neometanog Diasa koji nije imao težak posao. Da stvar bude gora, prilikom prekršaja zbog kojeg je i dosuđen taj slobodni udarac, Marko Rog je dobio drugi žuti karton...

Nasrnuli su Portugalci poslije toga po preokret i on je stigao u 60. minuti, a kumovala mu je gruba sudačka pogreška. Engleski arbitar Michael Oliver nije vidio igranje rukom Marija Ruija, asistenta Joau Felixu za pogodak.

S igračem manje Hrvatska je u 65. minuti izjednačila. Nikola Vlašić je ukrao jednu loptu u šesnaestercu Portugalaca i namjestio idealnu povratnu loptu za Kovačića koji je sjajnim udarcem neobranjivo pogodio s otprilike 19-20 metara.

U 90. minuti je dvostruki strijelac postao i Ruben Dias. Korner su imali Portugalci, Livaković je loše procijenio let lopte, ispala mu je iz ruke, a Dias je spremno dočekao poklon i poslao loptu u praznu mrežu za pobjedu Portugala.

Drugi žuti karton za Roga

Gol Portugala za 1:1

Gol Portugala za 1:2

Kovačićev zgoditak za izjednačenje

Pogodak Portugala za pobjedu

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider