Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
"sve je bilo na našoj strani"

Dalić ekskluzivno u Dnevniku Nove TV: "Jedna nova Hrvatska pokazala se kao jako dobra"

Zlatko Dalić bio je gost Dnevnika Nove TV nakon tri reprezentativna okršaja u svega tjedan dana.

Izbornik Hrvatske Zlatko Dalić bio je gost Dnevnika Nove TV u kojem je govorio o reprezentaciji, posljednjim rezultatima, budućim planovima. Nakon pobjeda protiv Švicarske i Švedske te novog poraza od Francuske njim je razgovarao novinar Vlado Boban.

"Tek nakon tri utakmice u studenom ćemo razgovarati gdje smo i što samo, imat ćemo čistu sliku. Ja sam zadovoljan, ja sam optimista. Jedna nova Hrvatska se pokazuje kao ozbiljna reprezentacija koja može igrati sa svakim, s najboljim momčadima na svijetu, tako da sam jako veliki optimista i očekuje i dalje dobru hrvatsku reprezentaciju", rekao je Dalić.

Hoće li Hrvatska uspjeti izbjeći ispadanje iz A divizije Lige nacija?

Ukupno glasova:

* Vrlo dobri ste bili protiv najbolje svjetske reprezentacije, koliko je to ono što biste htjeli od ove momčadi?

"Bili smo relativno blizu. Opet smo bili mi ti koji smo tijekom utakmice imali veći posjed i kvalitetu, osim prvih 15 minuta kada smo loše stajali na terenu i trebali smo primiti još jedan gol. Imali smo malo sreće. Osim toga sve je bilo na našoj strani. I igra, i posjed i agresivnost. Žao mi je da nije ostalo 1:1. Bili smo blizu i ja sam u pripremi utakmice rekao igračima da je jako važno da imamo egal utakmicu, da ne primimo drugi gol i raspradnemo se, da oni to žele od nas, ali smo se dobro držali, imali smo inicijativu, dali smo taj jedan gol i taman kada smo trebali drugi primili smo gol iz polukontre. Protiv Šveđana i Švicaraca smo mogli napraviti pokoju grešku, oni to ne kažnjavaju, ali svjetski prvaci to kažnjavaju."

gol expired Vatreni u listopadu ostvarili glavni cilj: Hrvatska je koračić bliže Svjetskom prvenstvu divider

* Koliko je taj drugi pogodak Francuske trenutak genijalnosti. Jednim dodavanjem su prebacili polovicu terena i jednim dodirom nakon toga došli do mat pozicije? Ili je tu ipak stvar neopreznosti obrane?

"Sigurno vrhunski potez Pogbe, duga lopta koja nakon jednog dodira dolazi do Mbappea i oni zabijaju gol. Da smo bili bolje postavljeni, da nismo bili dekoncentrirani i da smo pročitali situaciji mi smo taj gol mogli spriječiti. Moram naglasiti da smo mi isti takav gol dali Šveđanima. Kada mi zabijemo takav gol onda mediji pišu o greški Šveđana, a kada ga Francuzi zabiju onda je to genijalnost."

* Izbornik je nakon toga otkrio da će u reprezentaciju umjesto suspendiranog Dejana Lovrena pozvati Marina Pongračića iz Wolfsburga.

gol expired Deschamps otkrio što mu je otežavalo posao protiv Hrvatske: ''Trebali smo lakše pobijediti'' divider

"Ja bi njega zaista volio vidjeti. Počeo je ponovno trenirati u Wolfsburgu i siguran sam da bi bio pojačanje za reprezentaciju. On će sigurno doći na taj test ako bude zdrav i spreman. Lovrena nemamo, ali imamo Vidu, Ćaletu-Cara i Uremovića, ali zaista bih volio vidjeti Pongračića."

* Modrić u 36. godini dominira terenom protiv svjetskih prvaka. Kako ga dozirati u dogovoru sa Zidaneom da ga imamo u ovakvom izdanju i na Europskom prvenstvu iduće godine?

"Dobra je stvar da ga nismo koristili u rujnu. I mi i Real Madrid smo zbog te odluke dobili spremnog igrača u odličnoj formi. Luka s obzirom na godine mora paziti na kvalitetne pripreme. On se ne može dozirati jer želi igrati svaku utakmicu, želi se dokazivati i želi biti najbolji. On nam treba, ali svakako ćemo pokušati da se ne optereti maksimalno. Pokušat ćemo to ostvariti u dogovoru s njim i s Realom."

gol expired Francuzi kažnjavaju pogreške: Obrana je i dalje najveći problem, ali Hrvatska sada izgleda puno bolje divider

* Mateo Kovačić je protiv Francuske konačno odigrao utakmicu na razini svog talenta.

"Mateo je bio onakav kakvog ga svi želimo vidjeti u reprezentaciji. On ima veliki talenat, jako dobro igra u klubu i jučer je bila njegova ponajbolja igra u dresu reprezentacije otkako sam ja izbornik. Takvog bi ga htio vidjeti uvijek. On će imati moje puno povjerenje i podršku. On to može i volio bi da tako nastavi. To nam treba, pogotovo sada kada nema više Rakitića. On bi trebao biti novi nositelj naše igre i jučer je pokazao da može i to će tako biti dalje."

* Na tribinama su konačno bili navijači, njih 7000, čak je i izbornik Francuske Deschamps komentirao da ih je bilo lijepo vidjeti, pa makar nisu navijali za njegovu reprezentaciju.

gol expired Kung fu potez Lovrena: Mbappe prošao bez posljedica divider

"Nama svaki navijač naš znači, znamo kolika su nam podrška. Bilo ih je sedam tisuća, ali imali smo osjećaj kao da je pun stadion. Znamo da je sada dobra sinergija Hrvatske i navijača i volio bih da tako i ostane. Nogomet bez navijača nema puno smisla i hvala im na onome jučer."

* U studenom Hrvatsku očekuje još jedna prijateljska utakmice protiv Turske, te dva susreta u Ligi nacija protiv Švedske i Portugala gdje će se tražiti ostanak u elitnom razredu.

"U prvoj utakmici protiv Turske ćemo još nešto probati novo, a nakon toga nemamo više pravo na eksperimente i testove. Mi u studenom moramo imati jasnu sliku tko, što i kako. Napravit ćemo još malo eksperimenata, da vidimo na koga možemo računati i nakon toga je gotovo. Počinju kvalifikacije za Svjetskog prvenstvo, a vi znate da se želimo plasirati u Katar."

Cijeli razgovor s izbornikom Zlatkom Dalićem pogledajte u priloženom videu.

gol expired VIDEO: Slavlje Francuza na Maksimiru, Vatreni nisu uspjeli u osmom pokušaju! divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider