Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
''oni s modrićem...''

Deschamps otkrio što mu je otežavalo posao protiv Hrvatske: ''Trebali smo lakše pobijediti''

Francuski izbornik zadovoljan je igrom svoje momčadi u Zagrebu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Aktualni svjetski prvaci Francuzi produžili su niz bez poraza na 12 utakmica nakon što su u dvoboju 4. kola Lige nacija u Zagrebu slavili protiv Hrvatske s 2:1.

Posljednji poraz Tricolori su upisali u lipnju 2019. od Turske u Istanbulu u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Nakon Istanbula upisali su 10 pobjeda i dva remija, protiv Turske, te u nedjelju protiv Portugala. Hrvatska je bila blizu, ali niti ovoga puta nije uspjela poraziti Tricolore.

Hoće li Hrvatska uspjeti izbjeći ispadanje iz A divizije Lige nacija?

Ukupno glasova:

"Nema lakih utakmica, Hrvatska ima kvalitetu i ponosan sam kako su moji igrači reagirali. Možda smo trebali u prvom poluvremenu zabiti još koji pogodak. Hrvatska je kasnije dobro reagirala, ali smo na koncu pobijedili," kazao je francuski izbornik, koji je u četvrtak slavi 52. rođendan.

Sa smiješkom je primio tvrdnju kako su Francuzi postali crna mačka za Hrvatsku.

"Nadam se da ćemo tako i nastaviti. Ova nam je pobjeda otvorila priliku da idemo u Lisabon po pobjedu za prvo mjesto," zaključio je.

VIDEO Dalićeve reakcije nakon poraza:

Složio se kako je Hrvatska ovoga puta bila najbliže pozitivnom rezultatu, premda nisu bili isti sastavi kao u finalu SP-a ili u rujanskom susretu u Ligi nacija.

"Da, zabili smo drugi gol tek u završnici. Možda smo mogli lakše ostvariti pobjedu. Hrvatska s Modrićem ima tehničke kapacitete, ali smo uspjeli ostvariti pobjedu."

Osvrnuo se i na tribine, na kojima je bilo 7000 gledatelja.

"U odnosu na posljednje utakmice, promjena je bila što me igrači nisu čuli dok sam im davao savjete. Ambijent je bio dobar," dodao je.

Francuski strateg zadovoljan je igrom svojih napadača.

"Zadovoljan sam kako su igrali, koristili su širinu terena. Bilo je dosta prilika. Igrali smo napadački, bilo je bolje nego protiv Portugala, koji nam nije dopustio da igramo napadački," zaključio je.

Najbolji trenuci utakmice Hrvatska - Francuska


Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider