Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
možda i sa srbijom!

Ždrijeb za EURO 2020: Hrvatska saznala grupu, otvara 14. lipnja s Engleskom na Wembleyju!

Hrvatska je na ždrijebu Eura 2020. godine izvukla skupinu D s Engleskom, Češkom i pobjednik play-offa C u Ligi nacija.

U Bukureštu je održan ždrijeb Europskog nogometnog prvenstva. Na prvenstvu će nastupiti 24 reprezentacije, a posljednja četiri sudionika doznat ćemo nakon dodatnih kvalifikacija koje su na rasporedu u ožujku.

Hrvatska će na Euru 2020. godine igrati u skupini D s jednim od domaćina - Engleskom! Prvu utakmicu Hrvatska će igrati u nedjelju,14. lipnja protiv Engleske na legendarnom Wembleyju.

U 2. kolu Hrvatska igra protiv Češke u Glasgowu na Hampden Parku u petak, 19. lipnja, dok u utorak, 23. lipnja Vatreni također u Glasgowu igraju s još nepoznatim protivnikom - pobjednikom play-offa C u Ligi nacija.

gol expired Hrvatska je veliki favorit čak i ako dobije Srbiju: Vatreni su dobro prošli, bolje biti drugi nego prvi divider

Posljednji protivnik Škoti, Srbi, Norvežani ili Izraelci

Četvrta reprezentacija u skupini D bit će pobjednik play-offa C Lige nacija, a tko će to biti saznat ćemo krajem ožujka. Sastat će se u jednoj polufinalnoj utakmici Škotska i Izrael te Norveška i Srbija, a tko u tom društvu bude najbolji, stići će u skupinu D Europskog prvenstva.

Ako Srbija prođe Škotsku, igrat će finale tog turnira na svom terenu. Ukoliko se Škoti probiju na Euro, Hrvatska će igrati protiv čak dva domaćina!

Križamo se s grupom E

Ukoliko Hrvatska bude druga u skupini, u osmini finala igrat će protiv drugoplasiranog iz skupine E u kojoj su Španjolska, Poljska i Švedska (i i pobjednik play-offa B Lige nacija). Ta utakmica igrala bi se 29. lipnja u Kopenhagenu.

Pobjednik skupine D u osmini finala će igrati protiv drugoplasiranog iz skupine F gdje su velesile Francuska, Njemačka i Portugal.

Reprezentacija koja bude treća u skupini D će, ako bude među četiri najbolje trećeplasirane, igrati u osmini finala protiv nekog od pobjednika skupina B (Belgija?), C (Nizozemska?) ili E (Španjolska?).

Malo je paradoksalno kako bi čak drugo mjesto moglo donijeti najlakši ždrijeb u osmini finala.

gol expired Daliću se ispunila želja na ždrijebu Eura, ali ima jasnu računicu: ''Moramo proći'' divider

Grupa F skupina smrti

Skupina smrti je grupa F u kojoj su Njemačka, Francuska i Portugal! Domaćin Njemačka u Münchenu prve dvije utakmice igra s aktualnim svjetskim i europskim prvacima - Francuskom i Portugalom.

Plasman u osminu finala izborit će prve dvije reprezentacije iz svake skupine plus četiri najbolje trećeplasirane ekipe.

UEFA je odredila da će otvaranje biti u Rimu 12. lipnja, a polufinala (7 i 8. srpnja) i finale (12. srpnja) igrat će se u Londonu.

Jeste li zadovoljni grupom na Euru?

Ukupno glasova:

Grupe Eura 2020.

Skupina A (Rim i Baku): Italija, Švicarska, Turska, Wales 

Skupina B (Kopenhagen i Sankt Peterburg): Belgija, Rusija, Danska, Finska 

Skupina C (Amsterdam i Bukurešt): Ukrajina, Nizozemska, Austrija, pobjednik  A/D 

Skupina D (London i Glasgow): Engleska, HRVATSKA, Češkapobjednik C 

Skupina E (Bilbao i Dublin): Španjolska, Poljska, Švedska, pobjednik LB 

Skupina F (München i Budimpešta): Njemačka, Francuska, Portugal, pobjednik  D/A 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider