Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
čeka se popis

Vojnović: "Očekujem da će Dalić na Euro voditi Gvardiola, Juranovića i Bradarića"

Tek nešto više od 24 sata ostalo je Zlatku Daliću da prelomi i one posljednje dvojbe oko popisa za Euro.

Zlatko Dalić prekosutra će objaviti kojih 26 igrača vodi sa sobom na Euro 2020.

Analizu tko je siguran, a tko se još nada mjestu na europskoj smotri, uz pomoć našeg stručnog komentatora Aljoše Vojnovića - pripremio je Stipe Antonijević.

Tek nešto više od 24 sata ostalo je Zlatku Daliću da prelomi i one posljednje dvojbe oko popisa za Euro. Glavobolje mu sigurno ne stvaraju sljedeći igrači, koji su sigurni putnici:

gol expired Velika anketa gol.hr-a: Koga Dalić treba zvati na Euro? U ponedjeljak objavljuje popis divider

"Livaković ide kao prvi golman, a Kalinić i Sluga kao njegove zamjene. U obrambenom dijelu sigurni su Vrsaljko, Vida, Lovren, Ćaleta-Car i Borna Barišić. Na raspolaganju za mjesta u srcu veznog reda Daliću će biti Modrić, Brozović, Vlašić, Kovačić, Pašalić i Milan Badelj. Krila će pokrivati Rebić, Perišić, Brekalo i Oršić, dok će na mjestu centralnog napadača izbornik imati 3 opcije - Petkovića, Kramarića i Antu Budimira. Dakle, zbrojeno to znači da je od 26 mjesta na popisu, 21-o mjesto popunjeno."

Aljoša Vojnović, stručni komentator Nove TV:

"Neki su tu naravno da izvuku teret utakmica, neki su tu - poput recimo Mikija Badelja kojeg smo spominjali u našim emisijama, da jednostavno paze na atmosferu, da imaju određeni autoritet ispred i mladih igrača i to je jedna od vrlo, vrlo bitnih stavki za turnir kakav je EURO."

Nešto teže pitanje je - tko će popuniti preostalih 5 mjesta. Za očekivati je da će izbornik htjeti duplirati svaku poziciju za slučaj ozljeda ili kartona, pa se sa sigurnošću može reći da će minimalno 3 od preostalih 5 igrača biti braniči.

"Čistu dvojbu Dalić ima samo oko toga tko će biti Vrsaljkova alternativa na desnom boku - Juranović ili Uremović. Ostalo su obrambene trojbe - jer uz polivalentnog igrača Rubina za mjesto stopera konkuriraju i Pongračić i Gvardiol, a Joško može pokriti i poziciju lijevog beka, gdje su mu konkurencija Bradarić i Melnjak."

Aljoša Vojnović, stručni komentator Nove TV:

"Očekujem da će šansu kao rezervni desni bek dobiti Josip Juranović, Vjerujem da je ono što je on pokazao na terenu možda i najsličnije odlikama kakve ima Vrsaljko i da je kao takav najbolja druga opcija. S druge strane, kad se prebacimo na lijevi bok vjerujem da je Bradarić taj koji bi trebao bit opcija B."

Aljoša Vojnović, stručni komentator Nove TV:

"Mislim da je čak nelogično što već nije dobio šansu i vjerujem da Joška ne čeka nekakva minorna uloga na ovom EURU, nego da će potencijalno skupiti i dobar dio minuta."

U utrci za preostalo mjesto ili dva, ovisno o tome koliko braniča Dalić bude vodio, Vojnovićev favorit je Nikola Moro kao prirodna zamjena za Brozovića. No bude li to Ivanušec, Majer, Lovrić ili Livaja - zaključuje, neće biti nezasluženo.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider