Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
"preživio" jedino carvalho

Portugalci protiv Vatrenih kreću s čak 10 promjena u odnosu na Euro 2016. godine?

Portugalci vjeruju da će izbornik Fernando Santos najjače snage svoje reprezentacije ostaviti na klupi na otvaranju susreta protiv Hrvatske.

Vjerojatni sastav Portugala protiv Hrvatske (Foto: Screenshot) (Foto: Screenshot)

Večeras od 20:45 na Novoj TV i GOL.hr-u možete pratiti prijenos utakmice Portugala i Hrvatske, aktualnog prvaka Europe i viceprvaka svijeta. Susret se igra u Faru, a bit će to ujedno i prva utakmica Vatrenih nakon finala Svjetskog prvenstva. Kao što smo rekli, izravni prijenos možete gledati na Novoj TV i GOL.hr-u (samo za područje Republike Hrvatske), koji će u sljedeće četiri godine prenositi sve utakmice naše reprezentacije.

Obje reprezentacije kreću u proces pomlađivanja momčadi, a to se posebno odnosi na Portugal, koji će u početnom sastavu, u odnosu na onu utakmicu od prije dvije godine na Euru, imati samo jednog igrača koji je igrao i slavio protiv Hrvatske! Izbornik Zlatko Dalić otkrio je početni sastav Hrvatske dan uoči utakmice i u njemu će biti četvorica s Eura u Portugalu (Modrić, Vida, Perišić, Badelj).

Kod Portugalaca će, barem kako prenosi većina tamošnjih medija, jedino Wiliam Carvalho biti u početnoj postavi od onih igrača koji su krenuli protiv Hrvatske u osmini finala Europskog prvenstva 2016., odnosno finala protiv Francuske. Tada su protiv Hrvatske istrčali: Patricio, Cedric, Pepe, Fonte, Guerreiro, Joao Mario, Adrien Silva, Carvalho, Gomes, Nani, C. Ronaldo.

Večeras bi pak, prema najavama Portugalaca, trebali istrčati: Beto, Joao Cancelo, Neto, Dias, Mario Rui, Carvalho, Gedson Fernandes, Bruno Fernandes, Rony Lopes, Andre Silva, Gelson Martins.

Ako je za vjerovati Portugalcima, izbornik Fernando Santos na klupi će ostaviti nejveće zvijezde u izostanku Cristiana Ronalda: Rui Patricia, Bernarda Silvu, Guedesa, Pizzija, Renata Sanchesa...

Portugal četiri dana kasnije dočekuje Italiju u sklopu skupine A Lige nacija i vjeruje se da će taj sastav biti značajno drugačiji od ovog s kojim će Santos istrčati protiv Hrvatske. Većina zvijezda trebala bi dobiti određenu minutažu u susretu, no za razliku od Dalića koji je odlučio odmah krenuti s najjačom postavom, Santos će s uvođenjem okosnica "novog" Portugala ipak malo pričekati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider