Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
pokajao se zbog izjava o ronaldu

Zlatko Dalić otkrio kojih će 11 istrčati protiv europskog prvaka: S najjačim snagama od prve minute!

Zlatko Dalić i Šime Vrsaljko bili su gosti uobičajene konferencije za novinare dan uoči utakmice.

Zlatko Dalić (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Hrvatska nogometna reprezentacija u četvrtak igra prvu utakmicu nakon poraza u finalu Svjetskog prvenstva u Rusiji. Europski prvak Portugal i Hrvatska ogledat će se u Faru, a dan uoči utakmice na rasporedu su konferencije za medije.

Izbornik Zlatko Dalić i Šime Vrsaljko bili su gosti presice na kojoj su najavili sutrašnji dvoboj protiv Portugala.

* Što očekujete od sutrašnje utakmice?

"Očekujemo tešku utakmicu na početku novog ciklusa. Od prvog dana kako sam izbornik tražim teške utakmice i želim utakmice kao što je ova protiv Portugala. Za mene su najvažnije kvalifikacije za Europsko prvenstvo i za to ću pripremat ekipu", rekao je Zlatko Dalić.

* Kako komentirate vaše kritike prema Cristianu Ronaldu nakon što je Luka Modrić dobio nagradu za najboljeg igrača?

"Ronaldo je jedan od najboljih igrača na svijetu i jedan od najvećih svih vremena. Ja sam nedavno komentirao negativne komentare prema Luki Modriću i nemam ništa osobno protiv Ronalda, možda je to krivo prezentirano i žao mi je što do toga uopće došlo. Na mom je listiću Modrić bio broj jedan, Ronaldo broj dva. Mislim da je Modrić zaslužio biti najbolji nogometaš Europe i svijeta, ove godine nitko nema trofeje poput njega i on ju je obilježio. ", odgovorio je Dalić.

* Možete li nam pomoći oko sastava?

"Napravit ćemo šest zamjena. Cilj je da u dvije utakmice svi igraju. Isprobat ću nove igrače, Santinija i Livaju. Dobit će po jedno poluvrijeme. Isprobat ćemo Barišića", rekao je Dalić pa otkrio početnu postavu:

"Kalinić, Barišić, Mitrović, Vida, Vrsaljko, Badelj, Kovačić, Modrić, Perišić, Pjaca i Livaja", otkrio je izbornik.

* Šime, Modrić, Griezmann ili Ronaldo za titulu najboljeg igrača svijeta?

""Imao sam prilike igrati s Griezmannom, igrati protiv Ronalda, ali Luka Modrić mi je sugrađanin, suigrač i prijatelj. Mislim da je realno da ponese titulu najboljeg igrača na svijetu, to bi bilo zasluženo", poručio je Vrsaljko koji je za hrvatsku vrstu upisao 41 nastup.

* Biste li htjeli da Cristiano Ronaldo sutra igra?

"Naravno, ja kao izbornik bih to volio. Njemu je potreban odmor kao i svima koji su imali naporno ljeto. Bit će prilike", zaključio je izbornik.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider