Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
rakitić miran i odlučan

Izbornik Dalić potvrdio tri promjene u sastavu za utakmicu protiv Mađarske!

Zlatko Dalić i Ivan Rakitić bili su gosti konferencije za novinare uoči utakmice Mađarska - Hrvatska.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U Budimpešti je održana konferencija za novinare uoči utakmice Mađarska - Hrvatska u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine. Gosti presice bili su izbornik Zlatko Dalić i veznjak Barcelone Ivan Rakitić.

* Koja je strategija za sutra?

"Očekujemo tešku i zahtjevnu utakmicu protiv agresivnog i motiviranog protivnika koji će htjeti popraviti dojam iz prve utakmice. Došli smo pobijediti, nastaviti u našem stilu. Imat ćemo promjena u sastavu, Brozović, Lovren i Rebić će biti u sastavu. Nećemo mijenjati način igre, igrat ćemo onako kako mi to znamo", rekao je izbornik Dalić.

* Očekujete li da će se Mađari braniti? Kako bi se mogla probiti bunker obrana?

"Uvijek želimo odigrati što je bolje moguće. Najlakše bi bilo zabiti gol u prvih pet minuta i da nam se sve otvori. Moramo biti strpljivi. Znamo da smo organizirani i sutra ćemo kao uvijek dati sve od sebe. Bit će teško, bit će dobra atmosfera, a na nama je da se nametnemo i odigramo dobru utakmicu. Želimo napadati i igrati prema naprijed", rekao je Ivan Rakitić.

Kakav ishod predviđate za utakmicu Mađarska - Hrvatska (nedjelja, 18:00)?

Ukupno glasova:

* Mađarska je izgubila od Slovačke, je li to bila prava slika njih?

"Nije im legao taj poraz. Protiv nas im je utakmici biti ili ne biti. Nisu bili puno lošiji, već su primili dva čudna gola, jedan pred kraj utakmice. Dvije utakmice bez bodova bio bi veliki zaostatak za njih. Moraju tražiti rezultat. Oni moraju svojim navijačima pokazat želju i htjenje. Morat ćemo biti mirni i strpljivi, te tražit svoju šansu", rekao je Dalić.

* Naša reprezentacija je favorit skupine, što mislite hoće li biti prostora za kalkulacije ili idete na pobjedu u svakoj utakmici?

"Mi jesmo favoriti, ali grupa je puna zamki i teških utakmica. Imamo tri reprezentacije koje su prošle grupu na prošlom Europskom prvenstvu. Nema kalkulacija i moramo svaku utakmicu ići na pobjedu. Moramo biti jako oprezni, postavit se kao favoriti i ići maksimalno svaku utakmicu. Ne smijemo nikoga podcijeniti", kazao je izbornik.

* Ozljeda Kramarića?

"On će igrati. Stisnut će zube i igrati."

* Tin Jedvaj?

"Oporavio se i vidjet ćemo što će biti danas na treningu."

Milan Stjelja iz Budimpešte (Foto: GOL.hr) Puno ozbiljniji ispit za Vatrene: Mađarska je za klasu bolja od Azerbajdžana divider

* S kojom bi reprezentacijom usporedili Mađarsku i koji su ključevi uspjeha?

"Glavna snaga su im igrači iz Bundeslige. Jako poštujem njihovog kapetana Balázsa Dzsudzsáka. Imaju svoj stil igre koji se vrti oko napadača Szalaia, koji je robustan i dobro se gradi u napadu. Trebat ćemo odigrati puno bolje nego protiv Azerbajdžana", smatra izbornik Dalić.

* Mourinho je rekao da ste jedan najpotcjenjenijih veznjaka na svijetu. Kako to komentirate?

"Hvala mu. Čuti to od jednog od najvećih stručnjaka na svijetu je velika stvar. Zahvalan sam mu na tome. Volio bih da se vrati na klupu neke momčadi, jer lijepo je igrati protiv njegovih momčadi.

Stadion Ferenc Puskas (Foto: AFP) Kako je propala najveća sila i što rade da se vrate u vrh: Hrvatska ovo može samo sanjati divider

*Osjećate li sada pritisak nakon što ste bili drugi na svijetu?

"Kod nas je uvijek pritisak. Kod nas je memorija vrlo kratka. Jedan poraz nas baca u depresiju, nacija je nervozna i kod nas je uvijek pritisak. Iako nas je samo četiri milijuna ali mi uvijek moramo biti najbolji u svemu. To je tako kod nas", zaključio je Dalić.

Nakon konferencije za novinare Vatreni će odraditi posljednji trening uoči utakmice drugog kola skupine E. Za susret protiv Mađara vraćaju se Marcelo Brozović, Ante Rebić i Dejan Lovren u prvi sastav.

Mađarski izbornik Marco Rossi (Foto: Twitter) Mađari najavljuju veliku agresivu: "Za Hrvatsku uvodimo tri-četiri nova igrača" divider

U nedjelju od 17:30 na Doma TV-u i GOL.hr-u na rasporedu je posebna studijska emisija u kojoj će Saša Lugonjić i njegovi stručni sugovornici, Tomislav Butina i Mate Bilić uz pomoć napredne i atraktivne moderne tehnologije davati komentare i analize.

Prijenos utakmice između Hrvatske i Mađarske gledatelji će moći pratiti uživo iz Groupama Arene na kanalu Doma TV-a i portalu GOL.hr s početkom od 18 sati, a igru na terenu na atraktivan će način komentirati Željko Vela i Milan Stjelja.

Vjerojatni sastav za Mađarsku:

Kalinić, Brekalo, Vida, Lovren, Barišić, Modrić, Brozović, Rakitić, Perišić, Rebić, Kramarić

gol expired Kockice na Dunavu: Prvi hrvatski navijači stigli u Budimpeštu divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider