Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
slatke brige i veliki problem

Uskoro se vraćaju Vatreni: Koga bi Dalić mogao pozvati? Izbornik ima razloga za zadovoljstvo

Odlični nastupi Brozovića i Rebića važna su saznanja i za Zlatka Dalića. Izbornik će kroz 20-ak dana objaviti popis igrača za prijateljske utakmice u ožujku, a mi smo napravili analizu aktualnog stanja naših Vatrenih.

Milan Stjelja (Foto: GOL.hr)

Od velike fešte protiv Slovačke prošla su gotovo tri mjeseca, a otprilike mjesec i pol nas dijeli od prvih ispita uoči Eura 2020.

Najvažnija informacija u ovom razdoblju jest da se Hrvatskoj vraća Šime Vrsaljko. Najbolji hrvatski desni bek vratio se nogometu nakon dugih 378 dana i odmah dobio praktički punu minutažu: po 90 minuta u derbiju protiv Real Madrida i protiv Granade, a tek koju minutu manje u povratničkom nastupu protiv Leganesa.

Šime je posljednji put za Hrvatsku igrao u studenom 2018. i njegov dugoočekivani povratak veliki je plus za Vatrene.

Rebić se nametnuo, Brozović i Barišić drže sjajnu formu

Plus su svakako i dobre igre koje pokazuje nekolicina igrača. Posebno to vrijedi za Antu Rebića, koji se u posljednjih 20 dana u potpunosti nametnuo u Milanu i postao jedan od glavnih igrača velikana sa San Sira.

gol expired Slaven Belupo doveo igrača koji je igrao s Messijem u Guardiolinoj Barceloni! divider

Za Marcela Brozovića i Bornu Barišića možemo reći da su nastavili odlično igrati, dok se Andrej Kramarić oporavio od ozljede zbog koje je propustio cijeli drugi dio kvalifikacija i počeo opet redovito zabijati. Nažalost, za dvojicu od ovih igrača moramo konstatirati da su ozlijeđeni.

Kao i Ivan Perišić. On je već operirao ozlijeđeni gležanj, a povratak na teren planiran je za travanj. Kramarić ima problema s preponama, Barišić s koljenom, a Lovre Kalinić s bedrom, no sva trojica bi se trebala vrlo brzo vratiti igranju.

Moguća nova lica u reprezentaciji

Od ove četvorke, kako sada stvari stoje, Zlatko Dalić neće moći računati samo na Perišića, ali to i nije baš mali izostanak.

gol expired Brozović oduševio Zidanea: Želi ga dovesti u Real, Inter nudi novi ugovor divider

I za kraj, idemo se malo poigrati i probati prognozirati koga bi izbornik od novih igrača mogao pozvati na sljedeće okupljanje. U napadu je svakako ozbiljna opcija Ante Budimir, koji je za Mallorcu u 23 utakmice postigao osam golova.

Nadalje, Domagoj Bradarić, branič Lillea koji više manje redovito igra za svoju momčad - u prosjeku 73 minute, a tu je i Marin Pongračić, 22-godišnji branič koji je ove zime preselio iz Red Bull Salzburga u Wolfsburg.

U svakom slučaju, Dalić se ne može žaliti na trenutačnu situaciju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider