Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Kapetan sve zaustavio

Tko stoji iza pokušaja oduzimanja utakmice Rijeci? "Modrić je poslao jasnu poruku čelnicima HNS-a"

Cijela strka koja se digla oko ideje promjene domaćinstva, očito se nije svidjela kapetanu Luki Modriću...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je okončana priča o tome gdje će Hrvatska igrati završnu kvalifikacijsku utakmicu protiv Slovačke 16. studenog, kapetan Vatrenih Luka Modrić objavio je na Twitteru kako igrači nisu bili inicijatori seljenja tog susreta iz Rijeke u Zagreb.

Dva je dana kroz medije kolala priča kako će se posljednja i odlučujuća utakmica kvalifikacija umjesto na Rujevici igrati u Zagrebu. Jučer poslijepodne, ta je nedoumica riješena.

Savez je poslao službeno priopćenje u kojem stoji kako Rujevica ostaje domaćin posljednje utakmice. Cijela strka koja se digla oko ideje promjene domaćinstva, očito se nije svidjela kapetanu Luki Modriću koji je na svom Twitter profilu poručio:

Tin Srbić (Foto: AFP) Tin Srbić u Dnevniku Nove TV: "San je olimpijsko zlato, a za to sam sposoban" divider

„Sa Slovačkom u Rijeci, istom strašću kao u svakom gradu Hrvatske. Igrači ne odlučuju gdje. Zato nema skrivanja iza momčadi kad se krivo procjenjuje.“

Tako je Modrić istupio ispred svlačionice i demantirao informacije da su igrači ti koji su tražili da utakmica iz Rijeke preseli u Zagreb, i to nakon što su pojedini članovi Izvršnog odbora neslužbeno izjavljivali da su reprezentativci ti koji žele ključnu utakmicu u borbi za Euro igrati u Zagrebu.

Prilično jasnu, ali i prilično oštru poruku kapetana Luke Modrića na Twitteru, Hrvatski nogometni savez danas nije imao potrebe komentirati.

Ivan Rakitić (Foto: AFP) Novi problemi za Rakitića? Uoči gostovanja kod Eibara jedini koji nije trenirao divider

Za našeg kolegu kolumnista portala GOL.hr Ivicu Medu, stvari su prilično jasne.

„Mislim da je Modrić jasno dao do znanja da igrači ne žele da ih HNS upleće u cijelu priču. Da ne ispadne da su oni krivci što se neće igrati u Rijeci. Igrači jednostavno nisu htjeli prihvatiti da se pitanje domaćinstva lomi preko njihovih leđa, da posluže kao opravdanje HNS-u. Jer igrači ni ne odlučuju o tome, nisu odlučivali ni kad se biralo u srpnju, pa nisu htjeli ni da sada ispadnu krivci što se mijenja grad domaćin“, kazao je Medo, koji drži da je na taj način zapravo zaustavljena već započeta HNS-ova akcija preseljenja utakmice u Zagreb.

gol expired UEFA kaznila Dinamo zbog divljanja navijača kod Manchester Cityja divider

Zamjena stadiona nije baš najbolje sjela ni predsjedniku Rijeke i dopredsjedniku HNS-a - Damiru Miškoviću, koji je oštro poručio kako on kao član HNS-a nije uopće upoznat da je domaćinstvo bilo tema razgovora unutar izvršnog odbora HNS-a. Zašto se uopće i ulazilo u ovakve kombinacije prilično je nejasno.

„To je još jedna od nespretnosti HNS-a, kao što su nespretno odlučili da se igra u Rijeci zadnja utakmica. Povijest svih kvalifikacija govori da je zadnja utakmica u pravilu bila odlučujuća. Mogli su znati da se tu nešto može zakomplicirati. Bilo bi bolje da se igra na većem stadionu, jer to znači i više ulaznica, više navijača, bolju atmosferu… Ali kad se već donese neka odluka, mijenjati je 5 do 12 nije fer prema gradu kojem je dodijeljena uloga domaćina. To sigurno ne bi bilo pošteno prema Rijeci“, zaključio je Medo.

Luka Modrić će tako 16. studenog Vatrene će povesti u borbu za plasman na Europsko prvenstvo pred 8 tisuća gledatelja na Rujevici.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider