Iako je uzeo na razmatranje, Hrvatski nogometni savez odbacio je bilo kakvu mogućnost promjene domaćinstva za susret 9. kola kvalifikacija skupine E za Europsko prvenstvo. Hrvatska i Slovačka igrat će u Rijeci 16. studenog. 

Maksimir se spominjao kao vjerojatna zamjena za Rujevicu, koja prima svega 8000 navijača, a neki su čak zazivali i prebacivanje susreta na Poljud s obzirom na fantastičnu atmosferu s utakmice protiv Mađarske. 

Priopćenje HNS-a prenosimo u cijelosti:

"Hrvatski nogometni savez ovim putem želi okončati nagađanja o mogućoj promjeni domaćinstva utakmice protiv Slovačke te potvrđuje kako će odlučujući susret za odlazak na EURO 2020. biti odigran 16. studenoga na stadionu HNK Rijeka, kao što je prvotno i odlučeno.

Anketa

Je li HNS dobro odlučio o domaćinstvu protiv Slovačke?

  • glasova
  • glasova

Pogledaj sve ankete

Kao što je Izvršni odbor HNS-a odlučio na sjednici održanoj 11. srpnja ove godine, utakmica Hrvatska - Slovačka u sklopu Europskih kvalifikacija za EURO 2020. godine bit će odigrana u Rijeci. Podsjetimo, hrvatskoj reprezentaciji potreban je bod u toj utakmici kako bi osigurala plasman na Europsko prvenstvo.

Imajući u vidu izuzetnu važnost utakmice, rukovodstvo HNS-a razmotrilo je opciju igranja na većem stadionu koji bi mogao odgovoriti očekivano velikom interesu navijača Hrvatske. Ipak, ostalo se pri ranije zauzetom stavu da će kvalifikacije biti odigrane u četiri najveća hrvatska grada te će nakon Zagreba, Osijeka i Splita svjetske doprvake u ovom ciklusu dočekati i Rijeka.

Jedinstven je stav HNS-a da će reprezentacija u Rijeci imati idealne uvjete za pripreme za utakmicu te sjajnu podršku na stadionu HNK Rijeka. Informacije o prodaji ulaznica bit će objavljene naknadno na internetskoj stranici HNS-a."

Hrvatskoj za odlazak na Euro treba samo bod, a može proći dalje i s porazom ako se poklope ostali rezultati iz skupine.