Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Zanimljiv pristup

Stanišićevi roditelji još dolaze na svaki Bayernov trening: Prate svojeg sina skriveni uz ogradu kampa čak i kad se to ne smije

Njegov otac Damir odigrao je ključnu ulogu u njegovu pristanku igranja za Hrvatsku, a uz Josipa provodi svaki slobodan trenutak.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bayernov fenomen i novi hrvatski A-reprezentativac Josip Stanišić jedno je od najzanimljivijih imena trenutačno u kadru naše nacionalne momčadi.

Praktički anoniman talent na ovim prostorima dugo je bio samo još jedan igrač hrvatskih korijena koji bi jednog dana mogao nastupiti za Vatrene, a sad je taj dan konačno stigao, puno ranije nego što su svi očekivali pa je razumljiv interes domaćih navijača za njegovo podrijetlo.

gol expired Dalić objavio popis za nastavak kvalifikacija: Pozvao mladog asa iz Bayerna, vratio Brekala, nema Rebića i Petkovića! divider

Mali je, dakle, naše gore list, rođen u Münchenu, u prvu momčad Bayerna ga je priključio bivši hrvatski izbornik i nekadašnji trener Bavaraca Niko Kovač i sve do ovog kvalifikacijskog ciklusa Hrvatske bio je praktički nepoznat hrvatskim navijačima, međutim među našom dijasporom u Njemačkoj za njegov se talent dugo zna.

Upravo su ljudi iz hrvatske dijaspore i kontaktirali Josipova oca Damira i ponudili mu opciju da njegov sin igra za Hrvatsku, a ovaj ju je odmah prihvatio.

Kristijan Jakić Vatreni debitanti iz Bundeslige: "Mnogo igrača iz hrvatskog nogometa ne bi se moglo naviknuti na ovu razinu" divider

Stanišić je najprije završio na popisu U-21 reprezentacije za rujanske kvalifikacije, ali preskočio ih je zbog ozljede i sad je, eto, na Dalićevu popisu za lipanj te bi možda već sljedeći mjesec mogao debitirati za A selekciju Hrvatske zahvaljujući odličnoj formi u Bayernu, za koji je ove sezone odigrao već sedam utakmica.

Njegov otac Damir je, dakle, odigrao ključnu ulogu u Josipovu odabiru reprezentativne karijere i njegovoj odbijenici Elfu, a tiražni Bild otkriva kako ga otac u stopu prati čitavu njegovu karijeru. Čak i kad se to ne smije!

Videozid o utakmicama Vatrenih u listopadu	 - 4 Analiza novog popisa reprezentacije: Najveća promjena je u napadu, više nema klasičnih špica! divider

Naime, tvrde kako su njegovi roditelji i danas na svakom njegovu treningu u Bayernu, osobito njegov otac koji često prati treninge bavarskog giganta sakriven uz ogradu kampa u Säbener Strasseu, čak i kad su oni zatvoreni za javnost.

Zlatko Dalić u pretpandemijsko vrijeme znao je otvoriti treninge hrvatske reprezentacije za javnost u prvih 15 minuta, a dobiju li domaći navijači dozvolu za dolazak na koji trening Kockastih uoči Slovačke i Cipra, budite sigurni da će na njemu biti i Stanišićevi roditelji.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider