Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Oduševljeni pozivom

Vatreni debitanti iz Bundeslige: "Mnogo igrača iz hrvatskog nogometa ne bi se moglo naviknuti na ovu razinu"

Novi ljudi na popisu hrvatske reprezentacije za listopad oduševljeni su Dalićevim pozivom.

Kada se s 21-om godinom uspiješ nametnuti u velikanu kao što je Bayern Munchen, na poziv u A nacionalnu selekciju ne moraš dugo čekati. I upravo takav je slučaj mladog Josipa Stanišića, novog desnog beka na popisu Zlatka Dalića.

Zbog sjajnih igara već je bio na popisu Igora Bišćana za rujanske kvalifikacije mlade reprezentacije, ali ih je zbog ozljede morao propustiti. Za Bayern je ove sezone skupio sedam nastupa u osam utakmica, upisao 47 minuta u prosjeku, te četiri puta bio u startnoj postavi.

"Sretan sam zbog poziva"

Konkurenciju u veznom redu pojačat će bivši Dinamovac Kristijan Jakić. Nametnuo se u svom novom klubu, bundesligašu Eintrachtu, i odmah izborio Dalićev poziv.

gol expired Dalić objavio popis za nastavak kvalifikacija: Pozvao mladog asa iz Bayerna, vratio Brekala, nema Rebića i Petkovića! divider

"Neopisivo sam sretan što sam dobio taj poziv, ne mogu opisat tu sreću koja je sad u meni, valjda je ta dobra igra u Dinamu i transfer odradilo svoje, oplodilo se,“ rekao je Kristijan Jakić.

"Igrači u hrvatskom nogometu se ne bi mogli naviknuti na ovaj nivo"

Otkako je stigao u Eintracht, Jakić je skupio tri nastupa, od čega je dva puta bio u startnoj postavi i odradio svih 90 minuta.

"Ovdje se dosta se trči, dosta se radi presing, dosta je sprinteva… U hrvatskom nogometu je malo drugačije. Dosta su naporni treninzi, mnogo igrača se vjerojatno ne bi moglo naviknuti na taj nivo igre,“ dodao je novi hrvatski reprezentativac.

Što kažete na Dalićev popis, je li Ante Rebić trebao biti pozvan?

Ukupno glasova:

Konkurenciju među vratnicama zaoštrit će Ivo Grbić. Nakon transfera u Lille standardan je, a od pet utakmica branio je svaku. Još jedan od povratnika je i Josip Brekalo - u Torinu kod Ivana Jurića ostavio je dobar dojam u prvom nastupu ovoga petka, u 75 minuta pogodio i vratnicu.

Hrvatski navijači na Cipru

Za gostovanje na Cipru polako se pripremaju i navijači. Prema odluci UEFE, gostujući navijači ponovno smiju na tribine.

"Više manje svi su kupili avionske karte, očekuje se potpuna popunjenost, i svi smo spremni za odlazak od 5. listopada. Bez PCR testova, moraju navijači bit cijepljeni dvije doze,“ rekao je Slavko Husnjak iz udruge Budi ponosan

Sve detalje o ulaznicama, poručuje HNS, objavit će uskoro.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider