Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
U boj za Katar

Dalić objavio popis za nastavak kvalifikacija: Pozvao mladog asa iz Bayerna, vratio Brekala, nema Rebića i Petkovića!

U nadolazećem ciklusu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo Hrvatska će prvo gostovati na Cipru, a zatim će biti domaćin Slovačkoj u Osijeku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik Zlatko Dalić objavio je popis reprezentativaca na koje računa u predstojećim kvalifikacijskim utakmicama za Svjetsko prvenstvo, kojemu će 2022. domaćin biti Katar. 

Hrvatska će 8. listopada gostovati na Cipru dok će tri dana kasnije u Osijeku odmjeriti snage sa Slovačkom.

Te dvije utakmice stižu poslije odlično obavljenog posla rujnu. Vatreni su tada sa sedam osvojenih bodova u tri utakmice (remi u gostima s Rusijom, pobjeda u Slovačkoj i protiv Slovenije u Splitu) zadržali prvo mjesto u skupini H i s pravom se svi nadamo da će prvi proći kroz cilj. Podsjećamo, prvo mjesto vodi izravno u Katar, dok će drugoplasirani u dodatne kvalifikacije.

Tu su Modrić, Stanišić, Jakić i Grbić, nema Ćalete-Cara, Čolaka...

Na Dalićevu popisu za listopad, osim povratka kapetana Luke Modrića koji je zbog lakše ozljede propustio rujansko okupljanje, najveća je novost poziv Josipu Stanišiću, sjajnom mladom i polivalentnom braniču Bayerna. Pozvan je i Kristijan Jakić, bivši Dinamov veznjak koji je ovog ljeta prešao u Eintracht Frankfurt, dok je u odnosu na rujanski ciklus do promjene došlo među vratarima - Simon Sluga je sad na pretpozivu, a poziv je dobio Ivo Grbić iz Lillea.

Duje Ćaleta-Car također je na pretpozivu, baš kao i Antonio Mirko Čolak, a obojica su u rujnu bili u reprezentaciji i igrali u kvalifikacijskim susretima.

Dalić je ponovno izostavio Antu Rebića i Bruna Petkovića. Oni su bili na Europskom prvenstvu, ali se nisu našli na pretpozivu niti za rujanski ciklus, a niti za ovu reprezentativnu akciju koja slijedi...

Popis reprezentativaca za nastavak kvalifikacija:

Vratari: Dominik Livaković (Dinamo Zagreb), Ivica Ivušić (Osijek), Ivo Grbić (Lille).

Obrambeni: Domagoj Vida (Bešiktaš), Dejan Lovren (Zenit), Borna Barišić (Glasgow Rangers), Josip Juranović (Celtic), Mile Škorić (Osijek), Filip Uremović (Rubin Kazan), Joško Gvardiol (RB Leipzig), Borna Sosa (Stuttgart), Josip Stanišić (Bayern)

Vezni: Luka Modrić (Real Madrid), Mateo Kovačić (Chelsea), Marcelo Brozović (Inter), Mario Pašalić (Atalanta), Nikola Vlašić (West Ham), Luka Ivanušec (Dinamo Zagreb), Kristijan Jakić (Eintracht Frankfurt)

Napadači: Ivan Perišić (Inter), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Josip Brekalo (Torino), Mislav Oršić (Dinamo Zagreb), Marko Livaja (Hajduk)

Pretpozivi: Duje Ćaleta-Car (Olimpique de Marseille), Ante Budimir (Osasuna), Antonio Mirko Čolak (Malmö), Simon Sluga (Luton Town), Kristijan Lovrić (Gorica), Nikola Moro (Dinamo Moskva)

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Što kažete na Dalićev popis, je li Ante Rebić trebao biti pozvan?

Ukupno glasova:

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider