Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Pogledajte analizu

Fantastični podvizi Vatrenih uoči Eura: Osvojili su hrpu trofeja i ostvarili niz impresivnih postignuća

Sjajna sezone je iza reprezentativaca Hrvatske uoči Eura 2020. Za vikend su završena sva nacionalna prvenstva, a s kakvim klupskim sezonama iza sebe Dalićevi aduti čekaju prvenstvo, donosi Milan Stjelja.

Pred nama je službeni početak operacije Euro 2020. Zlatko Dalić sutra će okupiti dio reprezentativaca i u Rovinju krenuti s pripremama za Europsko prvenstvo. 

Iza velike većine Vatrenih je jako uspješna sezona, jer osvojili su, ni manje ni više, ukupno 20 trofeja. 2014. uoči Mundijala u Brazilu osvojili su još više, ali da je ova sezona bila izrazito uspješna, to svakako stoji.

To posebno vrijedi za Domagoja Bradarića i njegov Lille koji su postali senzacionalni prvaci Francuske ispred ultrabogatog PSG-a.

Prvaci Francuske, Španjolske, Italije, a možda i Europe

Fantastičan pothvat ostvario je Šime Vrsaljko, novi prvak Španjolske sa svojim Atletico Madridom. U Italiji su Brozović i Perišić vratili trofej prvaka u vitrine Intera prvi put nakon 2010. godine.

A do naslova prvaka Rusije, odnosno Turske stigao je stoperski par Vatrenih Lovren i Vida, a Lovren je osvojio i Superkup, Vida još i Kup.

gol expired Potpuna ludnica na ulicama nakon senzacionalnog naslova: Hrvatski reprezentativac objavio video proslave divider

Kolekciju šampionskih sezona igrača u obrani upotpunjuje još i Borna Barišić, prvak Škotske s Glasgow Rangersima, te Josip Juranović, prvak Poljske s varšavskom Legijom.

A tu su, naravno, i petorica Dinamovaca: Livaković, Petković, Oršić, Gvardiol i Ivanušec s dvostrukom domaćom krunom.

Ovu sjajnu kolekciju još bi u subotu Mateo Kovačić sa svojim Chelseajem mogao upotpuniti trofejem Lige prvaka.

Kramarić prvi Hrvat nakon Šukera s više od 20 golova ligi Petice

A idemo sada vidjeti najbolje hrvatske strijelce u prvenstvima. Na vrhu se nalazi Andrej Kramarić koji je za Hoffenheim zabio 20 pogodaka i to u samo 28 utakmica. Po 11 prvenstvenih golova, postigli su Rebić i Budimir, dok su se Brekalo i Perišić 7, odnosno 4 puta upisali u listu strijelaca.

Treba li Kramarić igrati u prvih 11 Vatrenih na Euru?

Ukupno glasova:

Od 11 golova, Budimir je čak 7 postigao glavom i u toj je kategoriji vodeći strijelac prvenstva, s jednim pogotkom glavom više od Karima Benzeme.
Jasno, ovim brojkama treba pridodati i ofenzivce iz HNL-a. Oršić je zabio 16 golova, Petković 9, a Ivanušec 7.

Kada se tome zbroje golovi iz preostalih natjecanja, ove brojke postaju još veće. Pogotovo kod sjajnog Mislava Oršića i Andreja Kramarića.

Njegov učinak zaista treba posebno izdvojiti jer je s 20 golova ne samo prvi Hrvat s toliko golova u Bundesligi te četvrti strijelac prvenstva iza Lewandowskog, Haalanda i Andrea Silve, već je Kramarić prvi hrvatski strijelac 20 ili više golova u nekoj od Liga petica od Davora Šukera koji je sezone 96/97 u Realu zabio 24 pogotka.

Dalić: "Veseli me ta činjenica"

"Veseli me činjenica da naši igrači zabijaju golove, da su ušli u pravu formu na kraju prvenstva. Neka tako ostane i dalje, neka tako bude i na Europskom prvenstvu'', rekao je Zlatko Dalić.

"Znam da neće biti nimalo lako i da je letvica dignuta jako visoko nakon drugog mjesta u Rusiji, to je normalno. Da svi od nas očekuju velike stvari i mi želimo to ponoviti."

Neka tako i bude. Neka Vatreni prvo odrade mirne pripreme bez ikakvih problema, a onda neka ih sreća i kvaliteta nose do novog velikog uspjeha.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider