Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Presjek kvalifikacija

Smjena generacija nikad nije bezbolnije napravljena i to je golemi Dalićev uspjeh

Pobjedom protiv Slovačke i Gruzije okončan je i posljednji reprezentavni ciklus u 2019. godini. U osam mjeseci razigravanja po skupinama, Vatreni su uz oscilacije u igri ipak pokazali svoju kvalitetu, ali i ostvarili nekoliko važnih ciljeva. Koji su to ciljevi, a koji pak najveći problemi, pripremio je Milan Stjelja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski barjak opet će se vijoriti na smotri najboljih nogometnih reprezentacija Starog kontinenta, a posebno je važno što je taj osnovni cilj Zlatko Dalić ostvario uz pomlađivanja reprezentacije. Jer, primjerice, u odlučujućem okršaju protiv Slovačke, od 14 igrača koji su nastupili, polovica nije bila na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Ta smjena generacija nikada nije brže i bezbolnije napravljena i to je golemi Dalićev uspjeh.

"Dobili smo neke nove igrače iako smo imali jako velike upitnike nakon odlaska Mandžukića, Ćorluke i ostalih igrača i eto desio nam se jedan Petković, Nikola Vlašić za kojega smo znali da je veliki talent a sada ga je potvrdio, Livaković i svi ovi ostali koji nisu igrali u svojim klubovima, ali dolaze, tako da izbornik može biti zadovoljan", smatra Mate Bilić, stručni komentator Nove TV.

"Kult reprezentacije ponovno buja"

No, uz nova imena, i dalje glavnu riječ u reprezentaciji vode zasluženi sentori, pa u ovome trenutku, Vatreni imaju širinu kadra kakvu gotovo nikada nisu imali. A ostvaren je i uvijek posebno važan cilj: zadržavanja kvalitetne atmosfere u i oko reprezentacije.

gol expired Vatreni senator preuzeo kapetansku traku i poslao poruku mladim lavovima: "Bez nas starijih…" divider

"Je, istina, istina, da. To se osjeti kroz ove sve utakmice, bio da je protivnik jači ili nešto manji. I vidimo je reprezentacija opet nakon dugo vremena igrala u Splitu, što je jako pozitivan stav svih. Mislim da se taj kult reprezentacije nikad nije izgubio, možda je bio manji, ali ponovno on buja i to je veliki plus za sve hrvatske navijače", ističe Bilić.

"Minutaža je potrebna Rakitiću, Kaliniću, Rebiću..."

Od eventualnih nedostataka treba izdvojiti slab ulazak u kvalifikacije i izostanak pravog kontinuiteta jer dvije vezane pobjede nisu nijednom ostvarene, a treći problem su brojne ozljede i status dokapetana Ivana Rakitića.

"Mislim da vrlo malo utakmica smo bili kompletni. Ozljede, kartoni, a Ivan Rakitić - on zna svoju situciju, mislim da neće nastaviti u Barceloni. Njemu je potrebna igra, ne samo njemu nego i Lovri Kaliniću, Anti Rebiću. Sigurno će imati bitniju minutažu, a to znači veliki plus za hrvatsku reprezentaciju", zaključio je Mate Bilić.

A još kad se reprezentacije priključe ozlijeđeni Vrsaljko, Kramarić, pa i Pjaca, Dalić će imati težak zadatak odabrati 23 najbolja za popis za Euro.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider