Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Za Dnevnik Nove TV

Izbornik Dalić prije prvog treninga Vatrenih nakon finala SP-a: ''Moguća je dvostruka kruna''

Od ponedjeljka hrvatska nogometna reprezentacija ponovno je na okupu. Vatreni su se okupili u Portugalu povodom prijateljske utakmice s aktualnim europskim prvacima.

Zlatko Dalić (GOL.hr)

Šestog rujna igra se prijateljska utakmica Portugal – Hrvatska na stadionu Algarve u Faru. Bit će to prva provjera hrvatske nogometne reprezentacije nakon finala Svjetskog prvenstva, uz izravni prijenos na Novoj TV i GOL.hr-u od 20.45.

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić nominiran je za trenera godine, a Luka Modrić ulazi u najuži izbor za FIFA-in igrača godine. Ova je godina doista grandiozna za hrvatski nogomet.

''Moguća je dvostruka kruna, ha, ha… Ma, velika mi je čast da sam uopće nominiran među tri najbolja svjetska trenera. Toga ne bi bilo da nije bilo srebro, zahvaljujem se stoga igračima, oni su najzaslužniji'', kazao je Dalić za Dnevnik Nove TV.

Tko ima veće šanse osvojiti prvo mjesto u predstojećim izborima?

''Luki neće pobjeći Zlatna lopta, siguran sam u to, a za mene je velika čast biti u užem izboru. Priznanje je to meni, hrvatskoj reprezentaciji, Savezu i cijelom hrvatskom nogometu.''

Kakav je osjećaj? Prije godinu dana to niste mogli ni sanjati.

''U nogometu se stvari brzo mijenjaju, prije godinu dana sve je bilo drugačije. Svjestan sam da nakon vrhunaca najčešće dolazi pad. Ali nadam se da nas čeka još puno uspjeha. Stavili smo si veliki uteg na vrat, međutim, mislim da možemo potvrditi očekivanja'', zaključio je hrvatski izbornik.

Izbornik Dalić za ovu je akciju pozvao 25 igrača, među kojima nema Danijela Subašića, Marija Mandžukića i Vedrana Ćorluke, koji su se u proteklom razdoblju oprostili od igranja za reprezentaciju.

Također, za ovo okupljanje otpali su ozlijeđeni Rebić i Kramarić, a Rakitić se priključuje reprezentaciji za utakmicu protiv Španjolske koja je na rasporedu 11. rujna u Elcheu.

 
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider