Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
potpuno neočekivano...

Iznenađenje u FIFA-inom izboru za najboljeg nogometaša svijeta: Modrić sigurno osvaja trofej?

Luka Modrić našao se na popisu trojice igrača koji kandidiraju za FIFA-inu nagradu The Best.

Luka Modrić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Luka Modrić ušao je u najuži izbor za FIFA-inu nagradu The Best! Kapetan Hrvatske službeno je nominiran za najboljeg igrača svijeta, odnosno za FIFA-inu nagradu The Best, koju je lani dobio Cristiano Ronaldo. U obzir su uzeti rezultati koje su igrači ostvarili od 3. srpnja prošle do 15. srpnja ove godine.

U najbolja tri ušli su Modrić, Cristiano Ronaldo i Mo Salah! Iznenađenje je možda što da nema ni jednog svjetskog prvaka, naročito Antoinea Griezmanna, osvajača Svjetskog prvenstva s Francuskom i pobjednika Europske lige s Atleticom. Nema ni Lionela Messija i to po prvi put nakon 2006. godine!

Modrić je osvajač Lige prvaka, vođa svjetskih viceprvaka s netom završenog Mundijala u Rusiji, na kojem je proglašen najboljim igračem dobivši Zlatnu loptu. Lani je u istom izboru Luka Modrić zauzeo šesto mjesto, s 3.33 posto glasova.

Najbolje na svijetu izabrat će odabrani predstavnici medija (po jedan iz svake zemlje članice FIFA-e), kao i izbornici i kapetani reprezentacija te navijači (svaki s 25% udjela u odluci), a objava pobjednika bit će 24. rujna u Londonu.

Podsjetimo, prije samo četiri dana Luka Modrić proglašen je službeno najboljim nogometašem Europe u prošloj sezoni i najboljim veznjakom. Slavio je u istoj konkurenciji pa bi 24. rujna na proglašenju pobjednika opet mogao trijumfirati ispred Ronalda i Salaha.

Posebno je to teško palo Portugalcu koji se nije niti pojavio na dodjeli nagrade, a njegov agent i sestra, kao i Juventus, reagirali su vrlo nervozno. Napali su javno UEFA-u te na neki način započeli kampanju da se Ronaldu isto ne dogodi i u izboru za FIFA-inu nagradu The Best.

Finalisti FIFA-inih nagrada:

najbolji igrač: LUKA MODRIĆ (HRVATSKA/Real Madrid), Cristiano Ronaldo (Portugal/Real Madrid), Mohamed Salah (Egipat/Liverpool)

najbolji trener muških ekipa: ZLATKO DALIĆ (HRVATSKA), Didier Deschamps (Francuska), Zinedine Zidane (Real Madrid)

najbolji vratar: Thibaut Courtois (Belgija/Chelsea), Hugo Lloris (Francuska/Tottenham Hotspur), Kasper Schmeichel (Danska/Leicester City)

najbolja igračica: Ada Hegerberg (Norveška/Lyon), Dzsenifer Marozsan (Njemačka/Lyon), Marta (Brazil/Orlando Pride)

najbolji trener ženskih ekipa: Reynald Pedros (Lyon), Asako Takakura (Japan), Sarina Wiegman (Nizozemska)

najbolji navijači: Sebastian Carrera (CD Puerto Montt), navijači Japana i Senegala, navijači Perua

nagrada Puskas za najljepši gol: Gareth Bale (Real Madrid), Denis Čerišev (Rusija), Lazaros Christodoulopoulos (AEK), Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Giorgian de Arrascaeta (Cruzeiro), Riley McGree (Newcastle Jets), Lionel Messi (Argentina), Benjamin Pavard (Francuska), Ricardo Quaresma (Portugal), Mohamed Salah (Liverpool)

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider