Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Je li ovo konačni znak Messijeva pada? Modrić je branio Ronalda, eto kako mu je vratio

Je li posljednji Messijev period samo stvaralački intermeco, svojevrsni predah pred konačni labuđi pjeva prema mnogima najboljeg nogometaša svijeta u posljednjih desetak godina?

Galerija Lionel Messi, Cristiano Ronaldo i Luka Modrić (Foto: AFP) Lionel Messi (Foto: AFP) Lionel Messi (Foto: AFP) +3 Luka Modrić (Foto: AFP)

Prvi put nakon 2006. Lionel Messi nije u najužem izboru za najboljeg igrača svijeta. FIFA-inu nagradu The Best dobit će Luka Modrić, Cristiano Ronaldo ili Mohammed Salah.

Ta trojica bili su i u najužem izboru za UEFA-ina igrača godine. Kao što znamo, trijumfirao je hrvatski kapetan ispred iznenađenog i uvrijeđenog Ronalda. Modrić je za mnoge najveći favorit i za najboljeg igrača svijeta, što u prijevodu znači da se opsesivno ljubomorni Ronaldo opet vjerojatno neće pojaviti na gala priredbi u Londonu, koja je zakazana za 24. rujan.

Benzema trpa, bahati Ronaldo "šteka": Zapanjujući podatak koji pokazuje da je CR7 zahrđao!

Modrić branio Ronalda

Uzgred rečeno, nismo iznenađeni Ronaldovim ponašanjem i porukama koje šalje preko rodbine i najbližih suradnika (sestra i menadžer), možda Modrić jest, ali nećemo biti licemjerni, moramo se prisjetiti da ga je upravo on nerijetko branio od medijskih optužbi za neviđeni egoizam i bahatost dok su dijelili svlačionicu Reala. Eto kako mu je Ronaldo vratio. Ne znamo je li Modrić tada bio iskren, ako jest, valjda je sada progledao. Ipak, njihov odnos ostavljamo njima na razmatranje.

Luka Modrić (Foto: AFP) Luka Modrić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Kad se uzme u obzir fijasko Messija i argentinske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu, te kada se uzme u obzir činjenica da Barcelona u posljednje tri sezone nije stigla dalje od četvrtfinala Lige prvaka, a da je Messi u odlučujućim utakmicama bio daleko od nekadašnje forme, možemo li onda govoriti o polaganom ali sigurnom zalasku čarobnog Argentinca?

Ili je ovaj posljednji period samo stvaralački intermeco, svojevrsni predah pred konačni labuđi pjeva prema mnogima najboljeg nogometaša svijeta u posljednjih desetak pa i više godina? Vjerujemo da je pitanje legitimne s obzirom na argumente koje smo naveli. Ima li u Messijevim nogama još dinamita i volje za uspjehom i osvajanjem trofeja?

Messijev konačni pad?

Kako je odigrao Svjetsko prvenstvo, za čije bi osvajanje po vlastitom priznanju dao sve trofeje koje osvojio u karijeri, jer u nogometu ipak nema veće nagrade, mogli bismo reći da je to upitno. Možda Messi ima podjednaku želju, ali pitanje je može li igrati kao nekoć? Biologija radi svoje, nitko joj se nije uspio oduprijeti, pa ne mogu to ni Messi, a ni Ronaldo, posebice kada se uzme u obzir da već godinama igraju u gotovo luđačkom ritmu, praktički bez stanke i većeg odmora.

Lionel Messi (Foto: AFP) Lionel Messi (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Cijelo desetljeće obojica nisu željeli propustiti niti jednu utakmicu, ma o kakvoj se radilo, potpuno nebitnoj domaćoj ili europskoj. Igrali su i kad je trebalo i kad nije trebalo, lovili su rušili i rekorde, pratili jedan drugog do iznemoglosti, cijedili se do krajnjih granica, utrkivali se za momčadskim i individualnim trofejima, ponekad nije bilo jasno što im je važnije. Takav ritam prije ili kasnije mora doći na naplatu. Je li došao taj trenutak?

Nije u pitanju mogu li obojica još dosta toga dati, jasno da mogu, nego mogu li biti oni stari, igrati na razini od prije nekoliko godina i biti daleko najbolji? Dolaze neki novi klinci, pojavljuju se novi igrači, ne i nužno jako mladi, jer neki sazriju prije, neki eksplodiraju malo kasnije, svatko ima svoju dinamiku razvoja, ne može se generalizirati. Salah je najbolji primjer.

Barcelona drugi favorit Lige prvaka

Osim neuspjeha s argentinskom reprezentacijom, Messija najviše tište neuspjesi Barcelone u Ligi prvaka. To se lako može iščitati iz njegovih rečenica u recentnom intervjuu za Katalonski radio.

„Posljednje tri sezone ispadali smo u četvrtfinalu, najveći udarac doživjeli smo prošle sezone jer smo ostvarili odličan rezultat u prvoj utakmici protiv Rome, a onda smo neshvatljivo pali u uzvratu u Rimu“, kazao je Messi priznajući da još nije prožvakao taj poraz.

Luka Modrić najbolji igrač Europe u sezoni 2018./2019. (Foto: AFP) Luka Modrić najbolji igrač Europe u sezoni 2018./2019. (Foto: AFP) (Foto: Afp)

„Mislim da ove sezone možemo do kraja. Imamo spektakularan roster, imamo sjajnu momčad koja je kadra sve pobijediti“, uvjeren je Messi.

Očekivanja katalonske javnosti uvijek su velika, a Barcelona je i ovaj put jedan od glavnih favorita Lige prvaka. William Hill ju je stavio na drugo mjesto s koeficijentom 7,00, dok je Manchester City prvi na listi s 5,50, Juventus je treći s 8,00, PSG četvrti s 8,50, Bayern i Real dijele peto mjesto s 9,00.

Logično je zaključiti - da bi Barcelona otišla do kraja, Messi će morati biti barem blizu svoje najviše razine. Može li biti? E to je već veliko pitanje!?
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider