Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Ne igra samo pobjeda

Postoje dvije nijanse najcrnjeg scenarija: Što znači remi, a što poraz u slučaju da ne dobijemo Ruse

Hrvatskoj pobjeda u nedjelju znači izravan plasman u Katar, remi domaćinstvo u dodatnim kvalifikacijama, a poraz najvjerojatnije gostovanje...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska nogometna reprezentacija pobijedila je u četvrtak Maltu 7:1 u pretposljednjoj utakmici kvalifikacija za SP u Kataru i u nedjelju će odlučiti o svojoj sudbini u izravnom okršaju s vodećom reprezentacijom naše skupine Rusijom.

Vatreni sve imaju u svojim rukama, pobjeda protiv Rusa u finišu kvalifikacija značila bi prvo mjesto u skupini i posljedično izravan plasman na svjetsku smotru u Katar sljedeće godine.

Remi znači domaćinstvo u polufinalu dokvalifikacija, poraz...

To je ono najbitnije i uvjereni smo kako mnogi hrvatski navijači pa i ljudi iz reprezentacije na situaciju gledaju samo pozitivno i uopće ne razmišljaju o ostalim scenarijima. To je ispravan pristup, međutim treba biti svjestan kako u slučaju da Hrvatska ne pobijedi u Splitu, postoje još dvije različite opcije.

gol expired VIDEO Hrvatska se dramatičnom pobjedom protiv Rusije plasirala na Svjetsko prvenstvo! divider

Dalić i društvo bez pobjede u Splitu još mogu otići na SP, ali će im biti puno teže kroz dodatne kvalifikacije, a postoji i velika razlika u mogućem nastavku našeg puta odigramo li bez pobjednika ili nedaj bože izgubimo.

Remi, nam naime donosi domaćinstvo u polufinalu dodatnih kvalifikacija, a eventualan poraz značio bi da će najvjerojatnije prednost domaćeg terena imati naš mogući suparnik.

Hrvatska je trenutačno "iznad crte" među drugoplasiranim reprezentacijama u kvalifikacijama, ali još nije osigurala status nositelja. Postoji mogućnost i da iznad crte ostanemo uz poraz, ali to ovisi trenutno o previše drugih rezultata.

gol expired Dalić je postao totalno nepredvidljiv: Treba li išta mijenjati? Koja će biti postava i taktika za Rusiju? divider

Nikad teže dodatne kvalifikacije

Podsjećamo, za ovaj Mundijal FIFA je pripremila nikad teže dodatne kvalifikacije jer će od 12 sudionika samo tri reprezentacije na koncu doista i vidjeti Katar. Od mogućih 12 reprezentacija, samo će tri završiti u glavnom turniru.

Doigravanja se igraju 24. i 25. ožujka sljedeće godine, odnosno finala se igraju 28. i 29. ožujka 2022. i tad ćemo saznati posljednja tri europska predstavnika na Mundijalu.

 

Deset drugoplasiranih iz kvalifikacija pridružit će se dvije momčadi koje se nisu uspjele dokopati drugog mjesta, ali su imale najbolji rezultat u Ligi nacija. Najbolji od onih koji se već nisu plasirali ili direktno ili u dodatne kvalifikacije.

Tih 12 reprezentacija podijelit će se u tri skupine po četiri momčadi. Na ta tri mini-turnira igraju se polufinala i finale, a tri pobjednika turnira putuju u Katar.

U polufinalima se igra jedna utakmica, a tko će biti domaćin, određuje se boljim rezultatom na ljestvici najboljih drugoplasiranih, dok se domaćin finala određuje ždrijebom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider