Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Prava kanonada

VIDEO Perišić načeo, Majer dvostruki strijelac, zabio i Modrić... Pogledajte sve golove iz velike pobjede Vatrenih

Hrvatska nogometna reprezentacija u devetom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. gostovala je na Malti.

U devetom kolu skupine H kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. na Nacionalnom stadionu Ta' Qali Hrvatska je bila gost Malte i upisala pobjedu od 7:1.

U dvoboju u koji su, poslije pobjede Rusije nad Ciprom, Vatreni ušli s imperativom pobjede, na prvi pogodak čekali smo nešto više od pet minuta. Maltežani nisu izdržali visoki presing naših reprezentativaca, obrana im je bila u prilično konfuznom izdanju i lopta je došla do Ivana Perišića koji s nekih 14-15 metara nije imao težak posao nakon asistencije Andreja Kramarića.

Perišić zabio za 0:1

Naša reprezentacija je udvostručila prednost sredinom prvog poluvremena. Igrala se 22. minuta kada je Luka Modrić ubacio iz prekida s lijeve strane, a u gužvi je najviši bio Duje Ćaleta-Car koji je glavom poentirao za 0:2.

Skok Ćalete-Cara za 0:2

Nakon isteka pola sata igre nevjerojatnim autogolom Marcela Brozovića Malta je smanjila prednost naše reprezentacije. Teško je to uopće opisati, Brozović je napravio škarice, sam sebe pogodio i lopta se poslije centaršuta s malteške lijeve strane odbila u mrežu nemoćnog Ive Grbića.

Brozovićev autogol

Prije odlaska na poluvrijeme naši reprezentativci su uspjeli ponovno otići na plus dva. Bio je to mat u tri poteza u 39. minuti - sjajnu loptu Lovro Majer je dao u for za Andreja Kramarića, a ovaj se driblingom riješio svog čuvara i nesebično poslužio Marija Pašalića koji je dobro pratio akciju i lakoćom pogodio za 1:3.

Odlična akcija i Pašalićev gol za 1:3

Nije tu bio kraj ofenzive Vatrenih u prvom dijelu jer u prvoj minuti sudačke nadoknade u strijelce se upisao i kapetan Luka Modrić kojem je asistirao Mario Pašalić.

Modrićev gol Maltežanima

U nastavku je Hrvatska nastavila tamo gdje je stala u prvom poluvremenu. Već u 47. minuti u strijelce se upisao i Lovro Majer koji je pogodio iz neposredne blizine nakon što je malteški vratar obranio Kramarićev šut. Lopta se odbila na nogu Majeru koji ju je plasirao u mrežu za 1:5.

Majerov gol za 1:5

Kramarić zabio s 40 metara

U 53. minuti konačno je mrežu zatresao i trostruki asistent Andrej Kramarić. Iskoristio je "izlet" malteškog vratara i pogodio s gotovo 40 metara.

Drugi Majerov gol za 1:7

Marko Livaja je u 64. minuti asistirao Lovri Majeru za njegov drugi pogodak. Utrčao je veznjak Rennesa iz drugog plana i neobranjivo svojom slabijom, desnom nogom, postigao sedmi zgoditak Vatrenih u ovoj utakmici.

Vjerujete li u pobjedu protiv Rusije na Poljudu?

Ukupno glasova:

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider