Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Cijene lete u nebo

Navijači s velikim očekivanjima pristižu u prekrasni portugalski grad: ''Dobit ćemo obje''

Hrvatski navijači pripremaju se za utakmicu u portugalskom turističkom gradu koji se može pohvaliti s 30 kilometara pješčanih plaža.

Hrvatski navijači u Portugalu (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Oko 200 kilometara od Lisabona, na samom jugu Portugala, smjestio se Faro. Hrvatski navijači s velikim očekivanjima već su počeli pristizati u grad u kojem u četvrtak igraju Hrvatska i Portugal.

Bit će to prva utakmica Vatrenih nakon finala Svjetskog prvenstva, a izravni prijenos gledajte na Novoj TV i GOL.hr-u (samo za područje Republike Hrvatske) koji će u sljedeće četiri godine prenositi sve utakmice naše reprezentacije.

''Dobit ćemo obje, ne samo ovu utakmicu nego i onu drugu koja je bitnija. Jaki smo'', smatra hrvatski navijač Tomislav, koji priželjkuje i pobjedu Hrvatske protiv Španjolske.

Sa Zlarina na utakmicu stigao je i Furo. Danas je na redu obilazak mjesta.

''Obići ćemo za sat-dva vremena, pa idemo dalje malo se okupati'', rekao je Furo.

A zajedno s prijateljima moći će uživati u više od 30 kilometara pješčanih plaža na Atlantskom oceanu. Osvježenje na njima već je našao i Sam.

''Nije prehladno, nije pretoplo, nije kao toplo Mediteransko more, ali nije toliko hladno kao Atlantski ocean na sjeveru'', rekao je Sam iz Švicarske.

No Faro ne živi samo ljeti. Brojni turisti dolaze zimi.

''Volimo ove plaže i dolazimo zimi, tada je lijepo doći ovdje i hodati plažom jer nema nikoga i jako je ugodno'', rekao je Marcus iz Hamburga.

Zahvaljujući dobroj zračnoj povezanosti Faro je u prvih sedam mjeseci ostvario više od šest milijuna noćenja. Kafići i restorani prepuni.

Cijene tradicionalnih jela i pića ovdje tik uz Atlantski ocean lete u nebo. Ukoliko želite popiti običnu produženu kavu morat ćete izdvojiti vise od 35 kuna. Za tradicionalno jelo morat ćete platiti 250 kuna.

Gotovo polovina stanovnika od njih 60 tisuća ovdje živi od turizma i ugostiteljstva. Lokalni specijaliteti u većini slučajeva vezani su uz ribu.

''Miješana riba, sok od rajčice, krumpir, školjke i škampi, to je ovdje tradicionalna hrana'', kaže Vania.

Svojim ulovom zadovoljan je i Pablo koji svakodnevno odlazi u lov na sabljarke.

''Hrvatska, Hrvatska, ovo vas čeka, dođite. Teška borba, daleko na pučini sati i sati provedeni u lovu na ove dvije ribe. Uistinu sretan početak dana.''

A nadamo se kako će sretan početak sutra s novim sastavom imati i izbornik Dalić.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider