Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
susjedski derbi

Kek odao počast Hrvatskoj, ali vjeruje u pobjedu: "Najkvalitetniji protivnik s kojim smo se susreli"

Matjaž Kek će povesti Sloveniju u okršaj s Hrvatskom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Slovenski izbornik Matjaž Kek kazao je u utorak da vjeruje u pozitivan rezultat utakmice u kojoj se u Ljubljani u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u nogometu 2022. Slovenija sureće s Hrvatskom.

Govoreći na konferenciji za novinare pred sutrašnji susret na stadionu Stožice, Kek je pokazao puni respekt prema hrvatskoj reprezentaciji, kako prema izborniku Zlatku Daliću za kojega je rekao da radi odličan posao, tako i prema igračima s obzirom na postignute rezultate u klubovima za koje nastupaju i u reprezentaciji, ali i optimizam u pogledu mogućnosti svojih igrača.

"Čeka nas utakmica s najkvalitetnijim protivnikom s kojim se do sada susrela ova generacija naših nogometaša. Vjerujem da će to biti prava i kvalitetna utakmica na obje strane", kazao je novinarima Kek.

"Danas je moguće svladati protivnika koji je kvalitetniji na papiru"

O kvaliteti hrvatske reprezentacije ne treba trošiti riječi, kazao je Kek, dodajući međutim da očekuje kako će njegovi igrači, unatoč kratkom vremenu koje su imali za pripreme, igrom i taktikom dobro odgovoriti Hrvatskoj i da očekuje pozitivan rezultat za svoje izabranike.

Otvara li Hrvatska pobjedom u Ljubljani kvalifikacije za SP?

Ukupno glasova:

"Danas je toliko stvari u suvremenom nogometu, da se može savladati i protivnik koji je kvalitetniji na papiru i bolje rangiran", rekao je, uz opomenu da bi njegovi igrači to morali pokazati igrom, pristupom i taktikom na trerenu.

Dobra igra i aktivan napad moraju, po njegovim riječima, kod slovenske reprezentacije biti "na maksimumu" kako bi se to postiglo.

Kek je osvrćući se na sastav koji će poslati na igralište kazao da nema velikih dilema, osim za jednu ili dvije pozicije, te da će se tijekom kvalifikacija i zbog ritma utakmica sastav i način igre morati prilagođavati.

"Moramo razmišljati o sebi"

"Da dođemo do pozitivnog rezultata, moramo razmišljati o sebi, našim dobrim stvarima i mentalitetu, kako bi došli do pozitivnog rezultata. Temelj svega je pravi odnos na igralištu", kazao je Kek.

Aljoša Vojnović Novi stručni komentator Nove TV: "Kovačić je u velikoj formi i ne treba tražiti Modrića, a Kramarić je proklet za gol i mora igrati" divider

Dodao je da je zadovoljan kako je reprezentacija koju je okupio nastupala u Ligi naciija jer su pristup igri i organizacija bili na nivou.

I tu se, prema njegovim riječima, pokazalo da se "pozitivnim gledanjem i pozitivnom energijom" u sportu može puno napraviti, te očekuje da će opet biti tako.

"Sada je situacija zbog pandemije Covida-19 specifična, a kvaliteta pojedinca je i u tome kako se na tu situaciju prilagodi", kazao je Kek.

Dalić i Lovren uoč okršaja sa Slovencima 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider