Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
nije dobro krenulo

VIDEO: Hrvatska prvim porazom od Slovenije u povijesti otvorila kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo

Hrvatska reprezentacija izgubila je od Slovenije u Ljubljani na startu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Hrvatska nogometna reprezentacija započela je kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022 porazom u Ljubljani od Slovenije s 0-1 (0-1).

Strijelac pobjedničkog gola za Sloveniju bio Sandi Lovrić (15).

gol expired Pogledajte kako je Slovenija uz malo sreće postigla pobjednički pogodak protiv Hrvatske divider

Svjetski doprvaci doživjeli su neugodan poraz u Ljubljani, a Slovenija je po prvi puta pobijedila Hrvatsku u desetom međusobnom dvoboju.

Hrvatska je razočarala igrom u Ljubljani, a izabranici Zlatka Dalića su igrali smao u prvih 15 minuta, kada su stvorili jedine dvije prilike za pogodak, ali nisu iskoristili smušenost slovenske obrane. U 15. minuti Slovenija je postigla sretan gol, a taj pogodak je mnogostruko podigao razinu želje i agresivnosti kod Slovenaca, na što Hrvatska nije imala odgovora. Hrvatski napad razbijao se u čvrstu slovensku obranu na čelu sa najskupljim vratarem svijeta Oblakom i sjajnim igračem utakmice, stoperom Mevljom.

Najbolje prilike na početku

Hrvatska se odmah nametnula na Stožicama i u prvih deset minuta promašili dvije izgledne prilike. U šestoj minuti udarac Kramarića s desetak metara je otišao pored vrata, a u 10. minuti Vlašić je prošao po lijevoj strani i iskosa plasirao loptu pored vratara Oblaka, no nije imao sreće jer je pogodio suprotnu vratnicu.

Ali povela je Slovenija iz prve smislenije akcije, u 15. minuti. Pogriješio je Perišić na sredini terena, Slovenci su napravili kontru koju je očistio Vida, ali se lopta odbila do igrača Lugana Lovrića, koji sa 16 metara upućuje šut koji pogađa Brozovića i odsjeda u mreži.

Je li Hrvatska zakomplicirala odlazak na SP u Kataru?

Ukupno glasova:

Pet minuta kasnije udarac Bijola u zadnji trenutak blokira Vida, a u 28. minuti Modrićev ubačaj iz prekida Lovren nije stigao zahvatiti nogom s pet metara.

U sudačkoj nadoknadi prvog dijela novi ubačaj Modrića nije iskoristio Vida.

U drugom dijelu je Dalić izvadio braniča Barišića, a uveo napadača Oršića, no prvu priliku je imala Slovenija. U 51. minuti ubačaj Iličića je nezgodno glavom zahvatio Perišić, a lopta je otišla tik do vratnice.

U 54. minuti udarac Oršića brani Oblak, no Hrvatska u sljedećih petnaestak minuta ne uspijeva stvoriti ni šansu protiv čvrste slovenske obrane, pa je Dalić uveo Brekala i Budimira umjesto neraspoloženih Kramarića i Vlašića.

No, ni to nije donijelo puno uspjeha jer dokraja, iako je Hrvatska jako stisnula posljednjih nekoliko minuta, Dalićevi izabranici nisu stvorili ozbiljniju šansu za poravnanje.

U ostalim utakmicama skupine Rusija je slavila kod Malte s 3-1, dok su Cipar i Slovačka odigrali 0-0.

Rusi su ipak teškom mukom prošli gostovanje kod Malte pogocima Jonova (23), Fernandesa (35) i Soboljeva (90), dok je strijelac za domaćine bio Mbong (56)

Hrvatska u subotu dočekuje Cipar, a potom u utorak i Maltu. Obje utakmice se igraju na riječkoj Rujevici.

SLOVENIJA - HRVATSKA 1-0

Strijelac: 1-0 Lovrić (15)

Dvoboj se igrao bez gledatelja na stadionu Stožice, a sudio je Lahoz iz Španjolske.

Slovenija: Oblak; Stojanović, Blažič, M. Mevlja, Balkovec; Bijol (Vetrih, 69), Lovrić (Bajrič, 88), Kurtić; Iličić (Skubic, 88), Šporar (Kramer, 69), Bohar (Črnigoj, 64)

Hrvatska: Livaković; Vrsaljko, Lovren, Vida, Barišić (Oršić, 46); Kovačić (Pašalić, 82), Brozović; Vlašić (Budimir, 69), Modrić, Perišić; Kramarić (Brekalo, 64)

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Quiz Maker - powered by Riddle

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider