Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Najavio Slovačku

Olić zadovoljan pobjedom protiv Cipra, ali tvrdi da jedna stvar nije bila dobra: "Dugo je bio pod našim radarom"

U ponedjeljak, 11. listopada hrvatska reprezentacija igra protiv Slovačke u Gradskom vrtu.

Hrvatska nogometna reprezentacija osvojila je važna tri boda u kvalifikacijama za odlazak na SP 2022., slavili su na gostovanju kod Cipra sa 3:0.

Nakon sedam odigranih kola Hrvatska je na prvom mjestu skupine H sa 16 bodova, koliko ima i drugoplasirana Rusija koja pak ima lošiju gol-razliku. Sjajnu predstavu protiv Cipra prokomentirao je pomoćni trener Ivica Olić na današnjoj konferenciji za novinare, ali i najavio utakmicu protiv Slovačke u Osijeku.

"Znali smo da će se Cipar tako postaviti, da će se bacati na glavu sve dok utakmica ne bude rezultatski riješena i tako je bilo do 2:0. Nakon utakmice pogledali smo snimku i Cipar može biti sretan što je izgubio samo s 3:0", rekao je popularni Ola.

U dresu hrvatske nogometne reprezentacije debitirao je mladi branič minhenskog Bayerna, Josip Stanišić koji je imao na stolu poziv Njemačke u kojoj je rođen, ali zov domovine bio je jači.

gol expired Stanišić se oglasio na Instagramu nakon debija za Hrvatsku: Objavio je emotivnu poruku divider

"Uvijek smo imali dobre igrače iz dijaspore koji su se sjajno uklopili u momčad i bili važan dio reprezentacije. Do početka ove sezone, Stanišić je bio u drugoj momčadi, ali brzo se nametnuo i odigrao nekoliko sjajnih utakmica za bavarsku momčad", rekao je Olić pa dodao kako nije bilo nikakve dvojbe oko njegovog poziva u reprezentaciju.

"Nismo se dugo dvoumili kada nam se ukazala prilika, kada je on odlučio da želi igrati za Hrvatsku. Bilo je samo pitanje trenutaka kada će debitirati u dresu reprezentacije, ali s ozljedom Juranovića upao je u prvu momčad i debitirao".

"Bilo je par greškica na početku, ali kasnije se oslobodio i odigrao dobru utakmicu" rekao je.

gol expired Najveći dobitak obrana i Stanišić, najviše brine Vlašić: Kramarić mora zabijati, možda je trebao pucati penal divider

Budući da je Mateo Kovačić otpao zbog akumuliranih žutih kartona, izbornik Zlatko Dalić pozvao je Luku Sučića za utakmicu protiv Slovačke u Gradskom vrtu.

"On je već dugo pod našim radarom, već na prošlom okupljanju smo razmišljali o njemu. Konkurencija u veznom redu je velika, nije se baš lako izboriti za nastup, ali sjajnim igrama u klubu i mladoj reprezentaciji zaradio je poziv u reprezentaciju. Ako ga zaobiđu ozljede, bit će sjajan igrač".

Iako su Vatreni zabili tri pogotka, imali su daleko više izglednih gol-šansi. Olić kaže da je zadovoljan napadačkim dijelom igre, ali nije realizacijom.

"Ima li smo puno lijepih prilika, zadovoljni smo. Stvarali smo šanse, bili smo kreativni, ali nisam zadovoljan realizacijom. Napadačkim dijelom utakmice jesam, ali realizacijom nisam zadovoljan", rekao je pa se osvrnuo na golgetersku krizu Andreja Kramarića.

"Žao mi je što mu je VAR jučer poništio pogodak, a golgeterske krize svima se događaju. Odigrao je dobru utakmicu i izborio jedanaesterac. Ne sumnjam da će uskoro zabijati, on će to znati riješiti"

Poništeni pogodak Kramarića

U ponedjeljak, 11. listopada Hrvatska dočekuje Slovačku u Gradskom vrtu.

"Čujemo da sjajno ide prodaja ulaznica, ali nisam u to ni sumnjao. Porazom od Rusije, Slovačka je izgubila ambiciju za prvo ili drugo mjesto, ali očekujemo promjene u njihovom sastavu. To može biti opasno za nas, tako da moramo biti koncentrirani i uzeti sva tri boda", rekao je Olić, ali i upozorio da bi se sve moglo saznati tek u posljednjem susretu kvalifikacija.

"Lako bi se moglo dogoditi da će posljednja utakmica u 11. mjesecu odlučivati o direktnom putniku u Katar. Idemo na pobjedu protiv Slovačke, publika će nas nositi do sva tri boda".

Na kraju, novinari su upitali Olića hoće li se ponovno upustiti u samostalne trenerske vode.

"Samo me zanima Hrvatska i plasman na Svjetsko prvenstvo. Nisam planirao ići u CSKA, ali to je klub za koji me vežu emocije. Imao sam moralnu dužnost da pomognem klubu, ali sada sam u potpunosti koncetriran na reprezentaciju".

Najbolji trenuci s utakmice Hrvatske i Cipra

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider