Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Dvije asistencije i gol

Dalić pozvao zamjenu za Kovačića: Radi se o junaku mladih Vatrenih, pokazao je nevjerojatnu klasu

Dalić je ostao bez Kovačića za dvoboj protiv Slovačke u Gradskom vrtu.

Nakon što je Mateo Kovačić otpao za kvalifikacijsku utakmicu sa Slovačkom u Osijeku zbog akumuliranih žutih kartona, izbornik Zlatko Dalić pozvao je u reprezentaciju mladog reprezentativca Luku Sučića, objavio je HNS.

 

Radi se o mladom veznjaku Red Bull Salzburga koji je jučer odigrao sjajnu utakmicu u pobjedi mlade reprezentacije nad Norveškom, mladi Vatreni slavili su sa 3:2.

Sučić je upisao pogodak i čak dvije asistencije. Već u 2. minuti susreta uputio je uputio odličan ubačaj s desne strane iz slobodnog udarca, a u gužvi koja je uslijedila najspretniji je bio Šimić.

U 16. minuti Hrvatska je izborila udarac iz kuta kojega je izveo Palaversa, on je poslao prizemnu loptu prema Marinu na rubu kaznenog prostora, no ovaj ju je preskočio i ostavio na udarac Sučiću koji pogađa za 2:0.

Luka Modrić Luka Modrić zaradio veliko priznanje ciparske publike: Pogledajte kako su ga pozdravili divider

U 56. minuti susreta Hrvatska je i treći put poentirala nakon prekida, korner je izveo Sučić, a Vušković pravovremeno utrčao na prvoj vratnici te glavom zatresao mrežu.

"Sučić će se tijekom dana priključiti momčadi koja će od 17 sati odraditi trening na pomoćnom igralištu stadiona Gradski vrt", napisali su iz HNS-a.

Luka Sučić o pozivu Hrvatske za Dnevnik Nove TV

Inače ove je sezone već upisao 14 nastupa za seniorsku momčad RB Salzburga. Iako je imao ponudu Austrije na stolu koja ga je silno željela u svojim redovima, za njega nije bilo niti najmanje dvojbe.

"O tome nikad nije bilo dvojbe, želio sam igrati za Hrvatsku. Austrija je pritiskala non-stop, ali nisu imali šanse", sa smješkom je poručio Sučić za Dnevnik Nove TV.

O mladiću rođenom 8. rujna 2002. u Linzu izbornik Bišćan imao je samo riječi hvale.

"Vrhunski playmaker već sad za ovaj uzrast, a nadamo se da će biti vrhunski i za A selekciju. Tehnički vrhunski, pregled igre vrhunski, lijeva noga, može odigrati sve što zamisli i ja vjerujem da ćemo ga još puno gledati u dresu hrvatske reprezentacije", zaključio je.

Najbolji trenuci s utakmice Hrvatske i Cipra

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider