Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Gostovao u Dnevniku

Bišćan objasnio razloge velikog pada Hrvatske U-21 u kvalifikacijama i najavio utakmicu odluke

Kakvi su izgledi Hrvatske U-21 protiv Danske, kako objašnjava pad svojih igrača u završnici kvalifikacija za Euro te nastavak svoje trenerske karijere rekao nam je gost Dnevnika Nove TV Igor Bišćan, kojeg je u studiju ugostio Milan Stjelja.

Reprezentacija Danske bit će posljednja prepreka Hrvatskoj na putu do Europskog prvenstva U-21, a prema vrijednosti svih mogućih suparnika koje smo mogli izvući u doigravanju je najkvalitetnija.

"Sigurno od ovih koje smo mogli izvući najkvalitetnija, to pokazuju njihovi rezultati. Zbog gol razlike su ostali ispod crte, slično kao i mi. Teška utakmica za nas, ali i za njih“, rekao je Igor Bišćan na startu.

gol expired Neugodan ždrijeb: Hrvatska U-21 reprezentacija saznala suparnika u borbi za Euro divider

Vjerujete svejedno u prolaz?

"Sasvim sigurno, vjerujemo u nas, u momčad, dečki su pokazali u ovim kvalifikacijama, koje su završile tako kako jesu, da imaju pravi mentalitet, karakter i kvalitetu da bi se mogli nadati najboljem.“

S Dalićem imamo sjajnu suradnju

Neće vam se izravno preklapati termini s onima u Ligi nacija, ali jeste li razgovarali sa Zlatkom Dalićem oko igrača koje ćete dijeliti?

gol expired SuperSport HNL: Raspored i rezultati utakmica 2022./2023. divider

"Nismo jer smo tek u utorak doznali ždrijeb, a utakmica je još jako daleko. Dalić ima prioritet, on će prvi izabrati, a mi smo naravno sretni kad netko od naših završi u A vrsti. To je i svrha našeg rada. Dalić je dosad pokazivao jako puno razumijevanja, jako smo dobro surađivali i vjerujem da ćemo nastaviti.“

Nismo mentalno ni nogometno zreli i zato smo platili cijenu

Dugo ste u kvalifikacijama bili najbolji pa se dogodio rezultatski pad?

"Pouke? Pa, teško je očekivati takav pad, bili smo skoro savršeni u kvalifikacijama. Nismo se nadali da ćemo baš toliko kiksati u tim trenucima. Pouke ćemo izvući. Naši igrači nisu još sazrjeli nogometno, a ni hajdemo reći mentalno. To smo skupo platili tim neodlaskom izravno na Euro. To ne možemo promijeniti, to bi prepisao nekom odrastanju, ako se trebalo dogoditi, dobro da se dogodilo sad kad još možemo ispraviti.“

Stigle su vam prve kritike, kako odgovarate na njih?

"One su sastavni dio našeg posla, onaj tko to ne može shvatiti, ne treba se baviti ovom profesijom“, podvukao je Bišćan.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider