Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Svaka čast

Ivan Perišić proslavio veliki jubilej: Sada je dio elitnog društva Srne, Pletikose, Šimunića...

Nastupom protiv Armenije, Perišić se upisao u odabrano društvo hrvatskih nogometaša.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvoj provjeri pred nadolazeće Europsko prvenstvo 2020, Hrvatska i Armenija odigrali su 1:1 u Velikoj Gorici, a Ivan Perišić odigrao je 100. utakmicu za hrvatsku nogometnu reprezentaciju.

Jubilej je proslavio na najbolji mogući način - pogotkom.

Poslije prve provjere pred Euro 2020, u press centru stadiona u Velikoj Gorici upriličena je mala svečanost u čast Perišića.

U sto sekundi video-materijala pred njegovim su se očima redali najvažniji trenuci velike reprezentativne karijere, među kojima su posebno upečatljive bile scene njegovih golova na Svjetskom prvenstvu 2018. godine u Rusiji.

Zlatko Dalić Dalić o pitanju tko će na Engleze, Kramarić ili Vlašić, a otkrio je i stanje Josipa Brekala divider

Za Periju je, naravno, stigla posebno ukrašena torta s čestitkom za stoti nastup, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker uručio mu je uokviren dres s brojem 100 na leđima.

U ime domaćina, predsjednik HNK Gorica i član Izvršnog odbora HNS-a, Nenad Črnko, luksuzno pakiranje lokalne tvornice čokoladnih delicija, ukrašenih grbovima HNS-a, Gorice i broja sto, odnosno mali suvenir koji simbolizira Veliku Goricu i Turopolje.

Jeste li zadovoljni remijem protiv Armenije?

Ukupno glasova:

“Puno hvala svima na čestitkama. Kad sam bio mali, u sjećanju mi je ostalo Svjetsko prvenstvo u Francuskoj kad je predsjednik Davor Šuker dominirao i zabio puno golova. Moj dječački san oduvijek je bio zaigrati na jednom tako velikom turniru i eto", rekao je Perišić pa nastavio.

"San se ostvario, uz naporan rad, trud i odricanja. Ponosan sam što sam doživio stoti nastup za hrvatsku reprezentaciju, napraviti to u deset godina je stvarno velika stvar", kazao je napadač milanskog Intera pa se na kraju svima zahvalio.

gol expired Zašto Rebić nije nosio svoj broj? divider

"Hvala svim izbornicima, trenerima, suigračima, mojoj obitelji, prijateljima, svi oni bili su dio ove lijepe priče”, rekao je Ivan Perišić i skromno konstatirao da bi bio puno sretniji da je Hrvatska pobijedila Armeniju.

“Nije išlo i stvarno mi je žao zbog toga, ali eto, poručujem svima da nema straha, da smo motivirani i gladni pobjeda. Ljut sam zbog rezultata, zbog promašenih prilika, mogli smo zabiti još nekoliko golova".

"Odigrao sam u zadnjih deset godina puno velikih utakmica, to je nešto predivno. Ponosan sam na sve to i motiviran za daljnji rad. Idemo u nove pobjede”, zaključio je Ivan Perišić.

Druga provjera Vatrene očekuje 6. lipnja, kada Hrvatska gostuje u Belgiji, također uz izravan prijenos na Novoj TV i Gol.hr-u.

Najbolji trenuci s utakmice Hrvatska - Armenija

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider