Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
ekskluzivno za novu tv

Dalić i Jurčević uoči okršaja u kvalifikacijama: "Teško je iznenaditi Vatrene. Vjerujem da ne mogu ponoviti onakvu utakmicu"

U Bakuu je uoči sutrašnje utakmice Azerbajdžana i Hrvatske s izbornicima razgovarao novinar Dnevnika Nove TV - Stipe Antonijević.

Jurčević za Novu TV

Ekipa Dnevnika Nove TV nalazi se u Bakuu, gdje će reprezentacija Hrvatske u ponedjeljak od 18 sati, uz izravan prijenos na GOL.hr-u i Novoj TV, igrati protiv Azerbajdžana u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2020. godine.

Novinar Stipe Antonijević razgovarao je s izbornicima sutrašnjeg ogleda Azerbajdžana i Hrvatske - Zlatkom Dalićem i Nikolom Jurčevićem.

Dalić zna ključ pobjede

"Moramo shvatiti utakmicu jako ozbiljno. Ne smijemo se opustiti u nijednom segmentu igre. Biti odgovorni, agresivni, kompaktni. Ne smijemo podcijeniti suparnika. Ovo su najteže utakmice kada se očekuje lagan posao. Treba napraviti sve da se dobije. Nadam se da će tako biti", rekao je Zlatko Dalić, koji zna na što Hrvatska mora pripaziti.

"Moramo se dobro postaviti, paziti na polukontre i kontre. Biti jako pažljivi. Favorti smo i idemo po pobjedu. Ako gol ne dođe rano, moramo ostati strpljivi."

gol expired VIDEO Neugodno iznenađenje u Azerbajdžanu: Hrvatska bez pobjede, ali Euro je i dalje blizu divider

* Sastav?

"Nećemo puno mijenjati. Svi su zdravi. Nakon odrađenog treninga ćemo sve znati. Igrali smo dobro u Slovačkoj i to moramo sačuvati."

Jurčević svjestan koliko je težak ispit pred njim

Izbornik Azerbajdžana je Nikola Jurčević, koji je svjestan da će teško iznenaditi Vatrene, ali će dati sve od sebe da im oteža posao. 

"Nadam se da ćemo ih namučiti. Odigrali smo odličnu utakmicu Walesu, ali primili smo dva nesretna gola i izgubili smo. Hrvatska je veliki favorit, odigrali su sjajno u Slovačkoj. Nastojat ćemo parirati i odigrati bolje nego u Zagrebu."

gol expired Šuker otkrio veliku radost zbog Petkovića, ali i neugodno iznenađenje nedolaskom Rakitića divider

* Spremate li neko iznenađenje za Zlatka Dalića?

"Teško je iznenaditi Hrvatsku. Jedino se spreman da pokušamo na neke tri do četiri pozicije zaustaviti reprezentaciju Hrvatske. Iznenaditi ih možda s polukontrom i kontrom."

* Ima li euforije u Bakuu?

"Nema neke velike euforije. Mi smo 106. reprezentacija svijeta i nogomet je u drugom planu. Doći će puno ljudi na utakmicu jer je Hrvatska ipak u druga reprezentacija svijeta. Nadam se da će i nama pomoći."

Baku (Foto: AFP) Vatreni gostuju u jednom od najbrže rastućih gradova svijeta: Ovako nešto rijetko se viđa divider

"Teško da Hrvatska može ponoviti onu igru"

* Je li vas strah da Hrvatska ne bude kao u onom izdanju u Slovačkoj?

"Nije me toliko strah jer nemamo što izgubiti. Ne bi bilo lijepo doživjeti katastrofu. Hrvatska je puno dobila s Petkovićem i Vlašićem. Bit će nam teško, ali vjerujem da Hrvatska u tri dana teško može odigrati dvije tako dobre utakmice"

Nakon četiri odigrana kola u skupini E Hrvatska je na diobi prvog mjesta s Mađarskom, dok je Azerbajdžan posljednji bez bodova. Vatreni imaju devet bodova, te još uvijek svježa sjećanja iz Zagreba, kada je Azerbajdžan na otvaranju kvalifikacija namučio Hrvatsku na Maksimiru (2:1).

gol expired Dalić otkrio da neće biti promjena u sastavu, Vida jasno poručio: "Ako ne pobijedimo, uzlaud nam ona predstava u Slovačkoj" divider

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider