Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
ekipa nove tv u bakuu

Vatreni gostuju u jednom od najbrže rastućih gradova svijeta: Ovako nešto rijetko se viđa

Hrvatska će u ponedjeljak od 18 sati zaigrati u jednom od najbrže rastućih gradova svijeta.

Baku (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Ekipa Dnevnika Nove TV provela je nekoliko dana u glavnom gradu Azerbajdžana Bakuu, gdje će hrvatska reprezentacija u ponedjeljak igrati susret 6. kola skupine E kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine.

Čuli smo legende o srdačnosti Azerbajdžanaca, ali da će ovako dočekati Hrvate i glazbeno počastiti, to nismo mogli ni zamisliti. Od modernih arhitektonskih ljepotana i čuda, do starog grada čiji su temelji udareni u 12. stoljeću. Sve to ima Baku.

gol expired VIDEO Neugodno iznenađenje u Azerbajdžanu: Hrvatska bez pobjede, ali Euro je i dalje blizu divider

"Ovo je najveći simbol staroga grada u Bakuu. Glavna utvrda stara oko 900 godina. Ovo je glavna turistička atrakcija", rekao je Farid Pirimow ekipi Nove TV.

Kao i recimo tepisi u modernom muzeju tepiha ili oni najkvalitetniji na Bazaru u starom gradu. U starom Bakuu diše se izvorna povijest ove velike zemlje.

"Mnoge ove zgrade su restaurirane jer u našu državu su dolazili mnogi osvajači iz susjednih zemalja. Zato što imamo puno prirodnih resursa. Zato uvijek napadaju Azerbajdžan ali ga ne mogu okupirat", objasnio je Farid.

gol expired Dalić otkrio da neće biti promjena u sastavu, Vida jasno poručio: "Ako ne pobijedimo, uzlaud nam ona predstava u Slovačkoj" divider

Branili su je hrabri Azerbajdžanci, najveći ratnici bili bi pokopani uz najveće počasti.

"Na njihove grobove su položili ovce, to znači da su ljudi koji su preminuli su bili jako hrabri", objasnio je Fred.

Simpatični Farid ponosan je na svoju zemlju. Ako pitate turiste podno nebodera, koji simboliziraju vatru i naftu, ima i na što biti ponosan.

Stipe Antonijević s treninga Vatrenih Nova TV na treningu Vatrenih u Bakuu: "Ključ će biti pristup Vatrenih sutrašnjoj utakmici" divider

"Nisam vidjela nešto ovako u cijelom svijetu, prekrasno je", kazala je Marisa.

"Kultura je internacionalna. Vrijeme je lijepo. Sviđaju mi se ljudi, jako prijatelji raspoloženi", kaže Aziz.

Bakuu je jedno od najvećih gradilišta svijeta. Grad koji infrastrukturno rapidno raste, ipak nogometno kaska za ostatkom svijeta. S obzirom na ulaganja vjerojatno je samo pitanje vremena kada će krenuti hvatati korak za ozbiljnim nogometnim društvom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider