U Bakuu je održana konferencija za novinare hrvatske nogometne reprezentacije. S novinarima se druže izbornik Zlatko Dalić i stoper Domagoj Vida.

Prva pitanja bila su upućena stoperu reprezentacije Domagoju Vidi.

* Kako ste se pripremili za Azerbajdžan?

"Nismo imali previše vremena za pripremu. Danas smo pogledali i napravili video analizu Azerbajdžana. Danas imamo jedini pravi trening."

* Prije nekoliko godina Hrvatska je odigrala 0:0 s Azerbajdžanom.

"Bio sam tada ovdje. I u Zagrebu su nas namučili. Maksimalno ih respektiramo i maksimalno se pripremamo za sutrašnju utakmicu. Trenutno stanje na tablici ne otkriva pravu kvalitetu azerbajdžanske momčadi. Uvjeren sam ako ćemo imati pristup kao u utakmicama protiv Walesa i Slovačke da ćemo slaviti."

* Sve osim pobjede Hrvatske će biti iznenađenje?

"Naravno. Ipak smo mi druga reprezentacija svijeta. Imamo najbolje igrače u najboljim klubovima. Maksimalno respektiramo Azerbajdžan, ali mi smo ovdje došli po pobjedu. Ne živimo na staroj slavi, svaki se dan moramo dokazivati i ovdje smo si došli olakšati put prema Euru."

* Utakmica protiv Slovačke najbolje izdanje nakon Rusije?

"Bila je to jedna od najboljih utakmica otkako sam ja u reprezentaciji. No sutra je nova utakmica, novo dokazivanje. Ako sutra ne pobjedimo džaba nam takva predstava i ta pobjeda."

* Biste li voljeli igrati utakmice Europskog prvenstva u Azerbajdžanu?

"Daleko je do toga. Ovo što smo vidjeli je jako lijepo, no prvo i osnovno je sutra uzeti tri boda. Nakon toga ćemo imati slatke brige."

Nakon toga uslijedila su pitanja za izbornika Zlatka Dalića.

* Kako ste se pripremili za Azerbajdžan?

"Moramo shvatiti utakmicu jako ozbiljno i ne smijemo popustiti u nijednom segmentu igre. Neće nas zavarati situacija da nemaju nijedan bod. Na nama je da se postavimo i ponovimo izdanje iz Slovačke."

* Sastav?

"Nemamo potrebu puno toga mijenjati. Nadam se da se neće nitko ozlijediti na treningu. Tako da nema potrebe za promijenama."

Jedan od domaćih novinara pokušao je nakon toga nekom statistikom poljuljati samopouzdanje izborniku, no naišao je na hladan odgovor Dalića. 

"Mi nemamo nijedan drugi pritisak osim onog kojeg sami sebi nametnemo. Ne zamaramo se statistikom. Znamo koji je naš cilj i mi smo ga ovdje došli ostvariti. Cilj je 15 bodova koji će nam biti dovoljni za plasman na Euro."

Hrvatska u ponedjeljak s početkom u 18 sati, uz izravan prijenos na Novoj TV i GOL.hr-u, igra susret 6. kola skupine E kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo iduće godine. Suparnik će joj biti Azerbajdžan, koji s trenerske klupe vodi hrvatski stručnjak Nikola Jurčević.

Hrvatska je u Baku stigla osokoljena gostujućom 4:0 pobjedom protiv Slovačke, uz sjajnu nogometnu predstavu cijele momčadi, prije svega mladih lavova.

Na ljestvici nakon po četiri odigrane utakmice Mađarska i Hrvatska imaju po devet bodova, Wales i Slovačka po šest, dok je Azerbajdžan i dalje na nuli.