Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
glavu gore, vatreni!

VIDEO Neugodno iznenađenje u Azerbajdžanu: Hrvatska bez pobjede, ali Euro je i dalje blizu

Hrvatska nogometna reprezentacija u svom je petom nastupu u skupini E kvalifikacija za EURO 2020. na gostovanju kod Azerbajdžana u Bakuu odigrala samo 1-1 (1-0).

Nakon utakmice u Dnevniku Nove TV gledajte analizu susreta, gosti su Nenad Bjelica i Mate Bilić. Uključujemo se u Baku s prvim reakcijama izbornika Dalića i igrača.

Hrvatska je ostvarila cilj  zacrtan uoči gostovanja u Slovačkoj i Azerbajdžanu. Ipak, nakon slavlja u Trnavi i sjajne igre ipak se očekivala i pobjeda u Bakuu protiv najlošije momčadi skupine E. Remi Vatrenih i domaćina (1:1) ipak je prilično iznenađenje, ali nas nije udaljilo od Eura.

Još kad je proljetos objavljen raspored utakmica u našoj skupini, ova dva rujanska susreta označena su kao najteži dio kvalifikacija, naprosto iz razloga jer se radilo o dvije gostujuće utakmice unutar tri dana.

S obzirom na sve probleme s kojima je izbornik Zlatko Dalić bio suočen prije ogleda u Trnavi i Bakuu, uvjereni smo da bi potpisao četiri boda. Doduše, ostat će pomalo gorak okus zbog činjenice da su dva boda izgubljena kod totalnog autsajdera grupe, ali kad su već osvojena četiri - bolje da je to ostvareno na način uz trijumf kod izravnog konkurenta za plasman na Euro - Slovačke.

gol expired Dalić priznao gdje se pogriješilo protiv Azera: ''To je razočaranje za nas'' divider

Hrvatska je povela golom Luke Modrića iz kaznenog udarca u 11. minuti, a izjednačio je Tamkin Kalilzade u 72. minuti.

Zanimljivo, Azerbajdžan je i prije tri godine u Bakuu zaustavio Vatrene. Tada je bilo 0-0. Hrvatsku je vodio Niko Kovač, a na suparničkoj klupi je sjedio Robert Prosinečki.

Pogodak Luke Modrića za 1:0

Modrić zabio za rođendan

Hrvatska je bila ogroman favorit, vrlo brzo je povela 1-0, imala još nekoliko sjajnih prilika, ali nije uspjeli slomiti srčane Azere i nažalost, ispustila je dva važna boda na putu prema EP-u koje će se iduće godine održati u 12 gradova u 12 zemalja. S druge strane Nikola Jurčević je nakon četiri uvodna poraza plesao po rubu otkaza, no bod protiv druge momčadi svijeta daleko će odjeknuti.

Hrvatska je silovito ušla u susret. Visokim pritiskom lomila je suparnika i povela je već u 10. minuti. Bruno Petković je izborio kazneni udarac nakon što je Anton Krivocjuk igrao rukom, a s bijele točke je bio siguran 'slavljenik' Luka Modrić koji je danas proslavio 34. rođendan.

U idućih desetak minuta Hrvatska je mogla riješiti pitanje pobjednika, no nije to bila večer Ante Rebića koji je promašio dva zicera. U 12. minuti sjajno ga je proigrao Vlašić, a minutu kasnije i Perišić, no domaći vratar Emil Balajev je skinuo oba zicera. Balajev je sjajno reagirao i na Vlašićev udarac s ruba kaznenog prostora u 24. minuti.

Vjerujete li u pobjedu protiv Mađara na Poljudu?

Ukupno glasova:

Nakon pola sada igre momčad Nikole Jurčeviće je napokon stigla do daha. I do konca poluvremena imala je dvije izgledne prilike. U 33. minuti nakon brze kontre pucao je Šejdajev, no Livaković je nogom obranio. U 40. minuti s ruba kaznenog prostora pokušao je i Husejnov, ali je pucao preko gola.

U 55. minuti organizirani i tvrdi Azerbajdžan ponovo je zaprijetio. Pucao je Emreli, ali je Vida u padu blokirao loptu. Prvu priliku u nastavku svjetski doprvaci su imali u 60. minuti, no Petković je s ruba kaznenog prostora pucao pored gola.

Pogodak Azerbajdžana za 1:1

Šok za Vatrene nakon zasluženog pogotka domaćina

Daleko bolju igru u nastavku domaćin je okrunio pogotkom u 67. minuti, no Emreli je srećom, bio u zaleđu. Nažalost, u 72. minuti nije bilo zaleđa. Tamkin Kalilzade je fantastično prošao kroz našu obranu i sjajno pogodio za 1-1. Veznjak Sabaha prošao je Brozovića, te između Bartoleca i Lovrena i zatim lijepim udarcem svladao Livakovića.

Dalić je izmjenama pokušao vratiti svoju momčad na pobjedničku stazu, ali do kraja susreta nismo uspjeli složiti niti jednu ozbiljnu priliku.

gol expired Vida objasnio što se dogodilo: "Izgleda da ćemo morati težim putem do Eura" divider

Hrvatska je protiv Azerbajdžana igrala i na startu ovih kvalifikacija pobijedivši 2-1. I to je bila teška utakmica u koji su Azeri poveli, ali su naši reprezentativci uz dosta muke uspjeli preokrenuti rezultat i osvojiti tri boda. U zagrebačkom dvoboju u ožujku goste je u vodstvo doveo Ramil Šejdajev, a potom su Borna Barišić i Andrej Kramarić režirali preokret za pobjedu 2-1.

Iduću utakmicu Vatreni će imati 10. listopada u Splitu protiv Mađarske, tri dana kasnije gostuju u Walesu, a u posljednjem kolu 16. studenog će na Rujevici dočekati Slovačku.

AZERBAJDŽAN - HRVATSKA 1-1

BAKU. Stadion Bakcell Arena - 9.000 gledatelja; Sudac: Sandro Scharer (Švicarska);

Strijelci: 0-1 Modrić (11-11m), 1-1 Kalilzade (72)

Žuti kartoni: Krivotsjuk, Kalilzade, Medvedev, Nazarov / Brozović, Barišić

Crveni kartoni: -

AZERBAJDŽAN: Balajev - Pašajev (od 46. Kalilzade), Medvedev, Mustafazade, Krivotsjuk - Garajev, Husejnov (od 60. Mahmudov) - Emreli, Nazarov (od 90. Ejubov), Rahimov - Šejdajev. Izbornik: Nikola Jurčević

HRVATSKA: Livaković - Bartolec (od 75. Brekalo), Lovren, Vida, Barišić - Modrić, Brozović - Rebić (od 86. Oršić), Vlašić, Perišić - Petković. Izbornik: Zlatko Dalić

Nenad Bjelica (GOL.hr) Bjelica za Novu TV: ''Izbornik je dobro postavio utakmicu, ali otišlo je sve u drugom smjeru'' divider

AZERBAJDŽAN - HRVATSKA 1:1

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider